Fogatok, lovasok és idomítók

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 21., szombat •
Szombaton lovasok és a fogathajtók szórakoztatták a Vasi Múzeumfaluba kilátogató családokat. Az I. Szent Márton Kupa Nemzetközi Fogathajtó Versenyen jártunk.
Fogatok, lovasok és idomítók

A Szent Márton Emlékév jegyében különleges programra várta a Múzeumfaluba az érdeklődőket az ŐrvidékHáz. Farkas Csaba főszervező, az ŐrvidékHáz igazgatója a helyszínen elmondta honlapunknak, hogy a Szent Márton Emlékév jegyében arra törekedtek, hogy olyan rendezvényeket szervezzenek, amelyek rendhagyóak és hagyományteremtőek lesznek.


Úgy gondoltuk, hogy a ,C’ kategóriás, kettes fogatokat hajtó verseny mindenki számára kiváló szórakozást nyújt. Azt kell mondanom, hogy a tervünk bevált, hiszen a határokon túlról is érkeztek versenyzők, így nívós mezőnyt, izgalmas versenyt sikerült szerveznünk – tette hozzá Farkas Csaba.   

Az eseménysorozat a pályabejárással kezdődött, majd a kétfordulós akadályhajtás következett egyszeri összevetéssel. 
A Gencsapátiból érkezett Geröly Tibor fogata az első fordulóban hibátlanul teljesített és vezette a versenyt.  
Nagyon örülök, hogy az ŐrvidékHáz szervezésében megindult ez a programsorozat, a közönség szép számmal megjelent, minden adott tehát a színvonalas és izgalmas versenyhez. Igyekeztem a legjobbat kihozni a fogatomból – tudtuk meg Geröly Tibortól, aki kettő 9 éves lipicai félvérrel versenyzett. Az alaplépésektől mindent ő tanított meg a 4 éves korukban vásárolt lovaknak, melyekkel aztán 2013-ban a ,C’ kategóriás magyar bajnokságot is megnyerte.  

Az akadályhajtás, majd a pálya átépítése után a vadászhajtás következett, aztán a lovasíjászok és a huszárok is főszereplőkké váltak.   
Bakonyi Dorottya és Hamza Viktória szabadidomító műsora nagy közönségsikert aratott, majd Márton Ágoston lovasíjász harcművészeti bemutatóját, ,,A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!” címmel láthatták a kilátogatók. Persze bőven akadt kiegészítő program is, mint például a képünkön is látható pónihajtás. 

A folytatásban, az esti programban római harci kocsik körversenyét tekintheti meg a nagyérdemű, érdemes tehát még 18 óra után is kilátogatni a Skanzenbe. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére