Finnország után újabb versenyekre készül Gadó András

Szita Róbert • 2016. szeptember 12., hétfő •
A könnyűsúlyú erősember világbajnokságon, a finnországi Kokkolában szerepelt a szombathelyi Gadó András.

A versenyt az amerikai Kevin Fries nyerte, aki végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Magyarországot Gadó András képviselte, akinek sajnos a selejtező után nem sikerült bejutnia a 12 fős döntőbe, hiszen a 14. helyet szerezte meg a 17 fős mezőnyben. 
Az erős mezőnyben India, Dánia, Skócia, Törökország, Finnország, Ausztrália, USA, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Magyarország és Ukrajna nemzetei képviseltették magukat a színvonalas és szépszámú közönséget felvonultató világbajnokságon. 


Ugyan nem sikerült a döntőbe jutnom, mégsem vagyok teljesen csalódott, hiszen egy színvonalas világbajnokságon, kiélezett csatában tudtam részt venni, ahol a selejtezőben lebonyolított versenyszámokban csupán 2-3-4, illetve 5 másodpercekkel voltunk lemaradva egymástól. Ez azt tükrözi, hogy nagyon egyben volt a mezőny és nem sokon múlott a döntőbe kerülésem – számolt be finnországi versenyélményeiről a szombathelyi erősember.  


Gadó András folytatja az edzéseket, hiszen az idei szezonban még 4 versenyen indul, ezekből 2 hazai közönség előtt lesz, az egyik szeptember 18-án, vasárnap, az ,,automobilitás nap” keretében, illetve utána egy hétre, szeptember 25-én, a Fő téren lesznek az erős emberek ismét a vasi megyeszékhelyen. 
Ezt követően október 1-jén kamionhúzó Európa-bajnokság lesz, ahol a könnyűsúlyt képviseli a magyar színekben, majd október 18-án a könnyűsúlyú magyar bajnoksággal zárja az idei szezont. 

Bízom benne, hogy itt gyűjthetem be második magyar bajnoki címemet – tette hozzá Gadó András. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére