"Iskolaszövetkezetes visszaélések köthetők Czeglédy Csabához"

MTI Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 07., szerda •
Több iskolaszövetkezetes visszaélés is köthető Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s politikus nevéhez, aki a baloldal közös képviselőjelöltje lehet a vasi megyeszékhelyen 2018-ban a parlamenti választáson - erről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Iskolaszövetkezetes visszaélések köthetők Czeglédy Csabához

A kormánypárti politikus szerint Czeglédy Csabának - aki az MSZP szombathelyi szervezetének elnöke, önkormányzati közgyűlési frakcióvezető - megvan az esélye a baloldali képviselő-jelöltségre, mert "Gyurcsány Ferenc teljes támogatásáról biztosította, hiszen egymást segítik".

Németh Szilárd - hivatkozva a közelgő, december 9-i korrupcióellenes világnapra - arról beszélt, hogy Czeglédy Csaba már nemcsak Nyugat-Magyarországon, hanem - mint arról "egy nagyon komoly büntetőfeljelentés, büntetőeljárás alapján tudomásunk van" - "Makó térségében is mozog, lenyúlta a diákmunka-lehetőségeket", és "kiajánl embereket Gyurcsány Ferencnek" ezekből a diákmunka-szervezetekből, "tehát az ifjú kommunisták, ifjú szélsőbalosok csapatát innen lehet építeni".

Azt is felelevenítette, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a Czeglédy Csabához köthető Human Operator Zrt.-vel kapcsolatban egy "komoly ingatlanbulira" mutatott rá, amelyben "a vételárat elfelejtették megfizetni". A bűnügyi anyagok szerint mintegy 160 millió forintos visszaélés történt - közölte. Évekkel ezelőtt pedig a Rébusz Iskolaszövetkezetben elkövetett bűncselekmény miatt jogerősen 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát - mondta.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, aki szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel, felszólította Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, "Czeglédy Csaba legfőbb támogatóját", jól gondolja meg, hogy Czeglédyt - akire "ennyi korrupciós árnyék vetül" - elindítják-e jelöltként 2018-ban Szombathelyen.

Németh Szilárdot megkérdezték arról, hogy Magyarország bejelentette kilépését a Nyílt Kormányzati Együttműködés elnevezésű nemzetközi kezdeményezésből, éppen a szervezet párizsi tanácskozása előtt. Erre úgy reagált: "épp itt volt az ideje". Ez "nagyon pozitív fényt vet ránk, hiszen nem akarunk részt venni ilyen társalkodószervezetekben, amelyek önmagukkal beszélgetnek, és kinéznek maguknak valakit, aztán kipécézik", majd "egyoldalú jelentésekkel, tényelferdítésekkel, civilnek hazudott szervezeteknek az összeállított anyagaival - amelyeket egyébként többnyire Soros György finanszíroz - próbálják Magyarországot sakkban tartani" - fogalmazott.

Szerinte jó döntés volt a kilépés, ami "szép ajándék arra az időszakra, amikor ezek ott összeülnek, azt megint bólogatnak nagyokat Magyarország ellen". A rezsicsökkentés ügyében feltett kérdésre a politikus azt mondta: amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig van rezsicsökkentés, és vannak hatósági árak is.

 

közösség

további frisss

lap tetejére