Fidesz: használtak-e pártmunkára diákokat az őrizetbe vett MSZP-s politikus cégénél?

MTI Fotó: MTI Fotó: Bugány János • 2017. június 27., kedd •
A Fidesz választ vár a szocialistáktól arra, hogy használták-e pártmunkára azokat a diákokat, akiket a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus cége közvetített ki.
Fidesz: használtak-e pártmunkára diákokat az őrizetbe vett MSZP-s politikus cégénél?

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: túl azon, hogy az ügyben több mint 3 milliárd forinttal rövidítették meg az államkasszát és több ezer diákot "vágtak át", felmerül az a kérdés is, hogy hová szervezték ki ezeket a diákmunkásokat, kinek dolgoztak, végeztek-e pártmunkát, fizettek-e vagy ígért-e pénzt nekik plakátolásért, szórólapozásért, agitálásért vagy "emberek összeírásáért".

Fotó: Fidesz.hu

"Várjuk a szocialista nagyhalak vallomását, szólaljon meg most már végre, és mondjon igazat Botka, Molnár és Ujhelyi!" - fogalmazott. A Fidesz alelnöke szerint az MSZP-hez kapcsolható korrupciós botrány egyre terjengősebb lesz, egyre több szál azt mutatja, hogy az MSZP a korrupció pártja.

Felidézte: Czeglédy Csabát 2001-ben nyolc hónapra ítélték a Rébusz iskolaszövetkezet ügyében okirat-hamisítás, számviteli fegyelem megsértése és adócsalás miatt, de a szocialisták "megmentették" őt, majd azzal jutalmazták, hogy önkormányzati képviselő lehetett, mégpedig szocialista és DK-s összefogással. Vagyis Botka László és Gyurcsány Ferenc együtt küzdött Czeglédyért - jegyezte meg. 

Hozzátette: Czegédy Csaba eközben ügyvéd is volt, személyesen védte Botka Lászlót és a Gyurcsány Ferencet, majd több megyére kiterjedő bűnszervezetet "gründolt", és újra elkövette azokat a dolgokat, amiért egyszer már elítélték.

Ugyanakkor - folytatta Németh Szilárd - úgy néz ki, hogy ez mégsem kellemetlen az MSZP-nek, mert mindenki beállt Czeglédy Csaba mögé, Molnár Gyula pártelnök, és a "szegedi klán", Ujhelyi István EP-képviselő és Botka László miniszterelnök-jelölt is

 

közösség

további frisss

lap tetejére