Fidesz: Gyurcsány Ferenc tisztázza szerepét ügyvédje büntetőügyében!

MTI MTI Fotó: Bugány János • 2017. július 02., vasárnap •
Budai Gyula, kormánypárti képviselő közölte, "Czeglédy Csaba bűnszervezete" a jelenlegi információk alapján több ezer diákot csapott be és használt ki.
Fidesz: Gyurcsány Ferenc tisztázza szerepét ügyvédje büntetőügyében!

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét hogy tisztázza, milyen szerepe volt a korábban jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba hárommilliárd forintos áfacsalási ügyében, mit tud az eltűnt összegről.  Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Czeglédy Csaba azon túl, hogy a DK szombathelyi képviselője is volt, Gyurcsány Ferenc bizalmi köréhez is tartozott, amit az is mutat, hogy a DK elnöke családi cégének, az Altusnak a jogi képviseletét is ellátta. Megjegyezte továbbá, hogy egy Gyurcsány Ferenc által ellene indított személyiségi jogi perben is Czeglédy Csaba védte a volt kormányfőt.

 A Fidesz politikusa hangsúlyozta, az ügyben többször kérdezték az MSZP-t és a DK-t is, például arról, hogy hol lehetnek a bűncselekményben eltűnt pénzek, azonban szavai szerint az ellenzéki pártok eddig nem válaszoltak, csak mentegették Czeglédy Csabát és politikai megrendelésre indult eljárásról beszéltek.

Budai Gyula azt mondta, a válaszok elmaradása mögött Gyurcsány Ferenc esetében az állhat, hogy vagy "takargatnivalója van", vagy "ő is nyakig benne van". Gyurcsány Ferencnél sokasodnak a megválaszolatlan kérdések - mondta, hozzátéve, a DK vezetője legutóbb az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelős projekt ügyében nem adott választ, amelyben a kár 18 milliárd forintos lehet.

A kormánypárti képviselő közölte, "Czeglédy Csaba bűnszervezete" a jelenlegi információk alapján több ezer diákot csapott be és használt ki. Emellett kitért arra is, hogy Czeglédy korábban Gyurcsány Ferenc mellett Botka László jogi képviseletét is ellátta, 2002-ben pedig egy mostanihoz hasonló ügyben ítélte el a bíróság.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére