Fidesz: Czeglédy Csaba piszkos ügyekben állt a baloldal rendelkezésére

MTI Fotó: MTI/ Bugány János • 2017. június 21., szerda •
A Fidesz szerint a baloldal azért állt egy gyerekeket, diákokat átvágó, adócsaló ügyvéd mögé, mert ő az egyik bizalmi emberük és már sok piszkos ügyben állt a rendelkezésükre.
Fidesz: Czeglédy Csaba piszkos ügyekben állt a baloldal rendelkezésére

Németh Szilárd, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az MSZP előbb egy terroristát, Ahmed H.-t mentegetett, majd egy visszaeső bűnöző, Czeglédy Csaba mögé állt.  Emlékeztetett arra, hogy az ügyvédet 2002-ben nyolc hónapra ítélték a Rébusz iskolaszövetkezet ügyében magánokirat-hamisítás, számviteli fegyelem megsértése és adócsalás miatt. 

 A kormánypárti politikus szerint az ügyvédet most ugyanolyan ügy miatt "vitték be a kaptárba" és került előzetes letartóztatásban, ami miatt már egyszer elítélték. Hozzátette: ahelyett, hogy Czeglédy Csabát eltiltották volna ettől a tevékenységtől, ő tovább folytatta a praxisát és szervezte a diákmunkát. Az adó be nem vallása miatt most 3,3 milliárd forint kárt okozott az államnak és több ezer diákot vágott át, akik nem, vagy csak részben jutottak hozzá a fizetésükhöz - mondta.

A képviselő szerint az MSZP mellett a DK is a korrupció oldalára állt Czeglédy Csaba támogatásával, hiszen a férfi szombathelyi önkormányzati képviselőként nemcsak politikai, hanem ügyvédi munkát is végzett nekik. Kitért arra, hogy Czeglédy Csaba 2014-ben "komcsi álcivil szervezet" és az MSZP, a DK közös jelöltje volt Szombathelyen, megválasztása után pedig frakcióvezető lett.

Szerinte ezt hívják korrupciónak: ha valaki politikusnak áll, akkor úgy gondolja, mindent megtehet. Úgy folytatta: miután az ügyvéd lebukik, a baloldal nem azt mondja, hogy nézzük meg a nyomozás eredményét. Olyan mondatokat ejtenek el, mint Ujhelyi István MSZP-alelnök, európai parlamenti képviselő: Czeglédy Csaba veled vagyunk - közölte. Megjegyezte: "lehet, hogy együtt lesznek egyszer", ha a bűncselekmény megáll és bíróság elítéli Czeglédy Csabát, akkor ezekért a mondatokért felelni kell. Németh Szilárd úgy összegzett: az MSZP és a DK "legbizalmibb ügyvédjéről" van szó, mert "a két nagy halat", Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a DK miniszterelnök-jelöltjét, "Jumpin' Jack Flashét" védte.
    

közösség

további frisss

lap tetejére