Félmilliárd forint jut út- és egyéb közterület felújításokra

szróbert • 2014. március 12., szerda •
Az adósságkonszolidációnak köszönhetően Szombathely olyan helyzetbe jutott, hogy a városnak 2014-ben lehetősége van a fejlesztésekre – hangzott el azon a március 12-i sajtótájékoztatón, melyet a 2014. évi út-, egyéb közterület és közvilágítás felújításokról tartott Puskás Tivadar. Szombathely polgármestere kiemelte, hogy összesen félmilliárd forintért történnek meg a várva-várt korszerűsítések.
Félmilliárd forint jut út- és egyéb közterület felújításokra

Azért a zeneiskola mögötti parkoló volt a sajtótájékoztató helyszíne, mert régi problémát szeretnénk megoldani azzal, hogy az itt dolgozó zeneiskolai alkalmazottak és a Szimfonikus Zenakar tagjai számára lehetővé tesszük a kulturált parkolást, de a nagy rendezvényeink, így a Savaria Karnevál számára is kiváló helyszín lesz itt. Lesz egy nyílt és egy sorompóval lezárt, az itt dolgozóknak biztosított parkoló – árulta el a polgármester.

Puskás Tivadar az idei tervekben szereplő út- és egyéb közterület felújítások közül – a teljesség igénye nélkül – kiemelte az Aréna utcai járdafelújítást, a Vak Bottyán utca és a Gyöngyös patak közötti híd teljes átépítését, a Saághy István utca jelentős forgalomnak kitett, Metro körforgalom-Maros utca közötti részleges felújítását, a Szent Gellért utcánál lévő két új buszmegálló létrehozását, valamint az aluljárók rendbetételét. 

Megtárgyalta és ellenszavazat nélkül fogadta el a felújításra tervezett utcák listájáról szóló javaslatot a városfejlesztési- üzemeltetési- és környezetvédelmi bizottság. Bízom benne, hogy a jelenleg még becsült költségek megállják a helyüket – mondta el a polgármester szavait kiegészítő Lendvai Ferenc. A bizottság elnöke aláhúzta, hogy az aluljárókat megtisztítják, bekamerázzák, emellett a Mikes Kelemen utca 3. szám előtti parkolót is leaszfaltozzák, de a Vízöntő utca Nefelejcs és Levendula utca közötti szakaszán is megerősítik a burkolatot.

Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője pedig arról tájékozatott, hogy a közműszolgáltatók is részt vesznek majd a híd megújításában, ezáltal is csökkennek majd a város terhei. Hozzátette, hogy a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében, a 12 gyalogátkelőhely szabványos megvilágítására több mint 16 millió forintot költ a város. 

A frisss.hu megtudta, hogy sszesen 500 millió forint áll a város rendelkezésére, ebből 360 millió forint jut az út- és hídfelújításokra, míg a 140 millió forintos képviselői keret arra hivatott, hogy a körzeti képviselők javaslatai alapján a kisebb- nagyobb problémákat orvosolni lehessen. Az összeállított lista még nem teljes.

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére