A közgyűlés felmentette Mérei Tamást

SzR • 2015. január 30., péntek •
Személyügyi kérdésben döntött Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Kevéssel csütörtök éjfél előtt, több órás vita után – a zenekar gazdálkodásával kapcsolatban felmerült problémák miatt – január 30-i hatállyal felmentették a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatóját, Mérei Tamást.
A közgyűlés felmentette Mérei Tamást

A belső vizsgálat által eddig feltárt tényszerű megállapítások már elegendőek ahhoz, hogy a közgyűlés megtegye ezt a lépést - tájékoztatott dr. Károlyi Ákos aljegyző. Két nappal ezelőtt egyébként Mérei Tamás is felajánlotta lemondását, akkor úgy fogalmazott, hogy a ránehezedő nyomás miatt erkölcsi kötelességének érezte, hogy megtegye ezt. Az átadás-átvétel időpontja február harmadika. 

Az MTI tudósítójának pénteken sikerült telefonon elérni Mérei Tamást, aki elmondta: egyelőre a koncertek, a turné sikerére összpontosít, hazatérte után azonban a nyilvánosság elé áll.

"Az én szakmám nem olyan, mint a politika, itt nem lehet az egyik napról a másikra változtatni, nekem ezt a munkát be kell fejeznem, most azzal  foglalkozom, hogy a zenekar párizsi fellépései minél jobban sikerüljenek" - mondta.

közösség

további frisss

lap tetejére