Felhívta a pápa, és letette neki - kétszer

H.Maja - Guardian • 2015. május 04., hétfő •
Nem vicc, egy olasz úriembert, Franco Rabuffit hiába hívta fel Ferenc pápa kétszer is, ő nem volt hajlandó beszélni vele. Ehhez persze szükség volt egy olyan baráti körre, akikből simán kinézte Rabuffi úr, hogy megtréfálják, és Ferenc pápaként mutatkoznak be.
Felhívta a pápa, és letette neki - kétszer

Számunkra teljesen elképzelhetetlen, hogy egyszer csak csöng a telefonunk, mondjuk ismeretlen szám keres, és a hívó fél a katolikus egyház feje legyen. Olaszországban ez ugyanakkor nem lehetetlen, legalábbis Ferenc pápa rendszeresen hív fel olyanokat, akik valamilyen gondjukkal hozzá fordultak levélben.

Ez történt Rabuffi úr esetében is. Betegsége okán írt egy személyes levelet az egyházfőnek, aki valamilyen okból őt választotta a több száz közül és visszahívta. Illetve csak szerette volna. Mert bemutatkozása után egyből megszakadt a vonal. Megpróbálta másodszor is, de az eredmény ugyanaz volt. Eközben a vonal túlsó végén Rabuffi úr meg bosszankodott, hogy nem hagyják békén idióta barátai és ilyen hülye tréfát űznek vele.

Érdekes probléma ez, az ember, mint pápa meg kell gondolja, bemutatkozhat-e, ha telefonon keres valakit, mert egyszerűen nem hiszik el, hogy valóban ő az, akinek mondja magát.

Na de, nem Ferenc pápáról lenne szó, ha nem próbálta volna meg harmadszor is. Ekkor már alábbhagyott Rabuffi úr magabiztossága és várt egy kicsit, hogy kiderüljön az igazság. Gondolom minimum leült abban a pillanatban, amikor tudatosult benne, hogy valóban Vatikán és a katolikus egyház vezetőjével beszél éppen, aki amúgy már harmadszor hívja, mert eddig letette a telefont.

„Megszólalni sem tudtam a döbbenettől, de Ferenc pápa segített és azt mondta, vicces volt, ami történt”

– nyilatkozta az esetről Rabuffi, aki feleségével együtt két nappal később elment a nyilvános audienciára is, és még egyszer bocsánatot kért. Melyet minden bizonnyal meg is kapott, hiszen az egyházfő egyáltalán nem akadt fenn az ügyön, inkább jót nevetett rajta.

közösség

további frisss

lap tetejére