Táborélet: Felemelő érzés segíteni tudni!

SzR-Hcs • 2014. július 11., péntek •
A Martineum Felnőttképző Akadémián július tizenegyig, öt napon keresztül gyakorolták az újraélesztést és a sürgősségi segítségnyújtást azok a diákok, akik egyébként is jeleskednek az egészségügyi tevékenységekben. A „Segítés városa” program keretében, a Vas Megyei TIT által szervezett elsősegély tábor résztvevőit dr. Puskás Tivadar polgármester is meglátogatta.
Táborélet: Felemelő érzés segíteni tudni!

A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a defibrillátor használatát is gyakorolták a diákok az elsősegély táborban. 
Nem újdonság ezeknek a fiataloknak az elsősegély, majdnem mindannyian gyakorlott segítségnyújtók - hangzott el, amikor a tábor résztvevőit meglátogatta Puskás Tivadar polgármester. 
Az elsősegélynyújtás azért nagyon fontos, mert rögtön tudunk segíteni, ha szükséges. Amennyiben valaki kiélezett helyzetben tud segíteni, akkor majd más esetben is lehet majd számítani rá. Jót tenni, segíteni mindig nagyon felemelő érzés - tette hozzá a polgármester. 
A város első embere dicsérte a fiatalok elhivatottságát, majd a szakemberekkel is egyeztetett. Ekkor mondta el az ügy fontosságát mindig is a szívén viselő polgármester, hogy már 19 ezer szombathelyit tanítottak meg az újraélesztésre. 
A program egyébként folytatódik, hiszen mint ahogy Puskás Tivadar megfogalmazta, ,,a kitűzött célt még nem sikerült elérnünk, hiszen a Szombathelyen élők körülbelül egyharmadának szeretnénk megtanítani újraélesztést.”
A tábor meglátogatása után szakmai egyeztetésen vett részt a polgármester, és a jövő feladatairól, a ,,Segítés városa" program folytatásáról folytatott megbeszélést a szakmai stábbal

közösség

további frisss

lap tetejére