Fejlődő pszichiátriai rehabilitáció

SzR-HCs • 2014. október 30., csütörtök •
A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a ,Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben' című pályázaton nyert támogatásból csoport-, terápiás-, és foglalkoztató szobákat alakított ki, felújította a teljes épületet, illetve kialakította az operatív pszichiátriai rehabilitációs központot. A 11-es Huszár úti telephelyen dr. Lukovics Olga főorvos a frisss.hu-nak elmondta, hogy a több mint 275 millió forintból fejlődő rehabilitáció a betegek érdekeit szolgálja.
Fejlődő pszichiátriai rehabilitáció

Honlapunk a helyszínen megtudta, hogy a projekt célja az volt, hogy a betegek ebben a régióban is könnyebben jussanak hozzá a rehabilitációs szolgáltatásokhoz, illetve, hogy csökkenjenek a földrajzi és szakmai egyenlőtlenségek, valamint növekedjen a szolgáltatások színvonala. 
A kórház főigazgatója arra emlékeztetett köszöntőjében, hogy ez a telephely korábban hadikórház volt, de egykor a tüdősebészetnek is helyet adott a Huszár úti objektum. Rövid beszédében prof. dr. Nagy Lajos főigazgató köszönetet mondott a kivitelezőknek és az itt dolgozó orvosi és szakápolói karnak is. 
Puskás Tivadar polgármester pedig úgy fogalmazott, hogy ,,ha legyőztük az akut bajokat, szükség lesz a rehabilitációra is". 
A több mint 275 millió forint is jól jelzi, mennyire fontos a rehabilitáció, ennek pedig folyamatosan fejlődni kell - tette hozzá a város első embere. 

A korszerűsítés során fejlesztették az infrastruktúrát, megtörtént az új műszerek beszerzése, emellett épületenergetikai korszerűsítéseket is végrehajtottak. A 11-es Huszár úti telephelyen a gyermek- és ifjúsági pszichiátriai gondozó épületében megvalósult beruházás során kialakították a rehabilitációs felmérésekhez szükséges helyiségeket, csoportszobákat hoztak létre, speciális helyiségeket alakítottak ki a foglalkozásterápiák, kreatív és művészeti terápiák részére, emellett mozgásterápiás és pszichoedukációs helyiségeket is építettek. 
Az épület földszinti funkciója gyermek- és ifjúságpszichiátriai gondozót és rehabilitációt, az emeleti pedig pszichiátriai centrumot és operatív rehabilitációs központot jelent.
Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott több mint 275 millió forintból a pszichiátriai rehabilitáció mellett megoldódott a szív- és tüdőbetegek rehabilitációs ellátásának fejlesztése is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére