Fejlődik az oktatás - letették az új iskola alapkövét

vkriszti-Hcs • 2014. augusztus 11., hétfő •
Az egyházi működtetésű Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Kollégium a remények szerint új épülettel kezdi majd meg a 2015/2016-os tanévet. A tereprendezési munkálatok már megkezdődtek, és ünnepélyes keretek között az alapkövet is elhelyezték. Az alapkőletételen részt vett Konkoly István megyés püspök, Veres András megyés püspök, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar polgármester és Kovács Ferenc, a közgyűlés elnöke is.
Fejlődik az oktatás - letették az új iskola alapkövét

Az iskola új épületében nem csak tantermeket alakítanak ki, hanem egy régóta vágyott tornacsarnok is helyet kap majd. A mostani épületben csak tornaszobák vannak, illetve egy kültéri sportpálya áll a gyerekek rendelkezésére. Az új tornateremben viszont a hidegebb hónapokban is hódolhatnak a sportoknak az iskola tanulói.

Balog Zoltán elmondta, hogy az egyházi iskolákra kettős felelősség hárul, hiszen nem csak a szülők, hanem Isten is rájuk bízza a növendékeket. Az első egyházi iskola 25 éve nyitotta ki kapuit, mára azonban 1000 egyházi intézmény található Magyarországon. Ezekben az intézményekben 215.000 gyermeket fogadnak, de ez a szám folyamatosan nő, ezért is van szükség a bővítésekre. Vas megye különösen kiemelkedik az egyházi oktatásban, itt iratják be a legtöbb gyermeket hit és erkölcstan órára a szülők.

Az iskolák legfőbb feladata "élni tanítani", de legfőképpen "jól élni tanítani". Az egyház rendelkezik azzal az előnnyel, hogy a "jól" fogalmat mind fundamentális, mind erkölcsi viszonylatban taníthassa a gyermekeknek - emelte ki beszédében.

Az alapkőletétel ünnepi keretein belül egy időkapszulát is elhelyeztek a földben, melyben az új épület tervei találhatók egy adathordozó eszközön, a mai dátummal egy egyházi és egy világi újság, valamint néhány pénzérme kapott helyet.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére