Fedezd fel Szombathelyet Eliptigoval!

vkriszti-HCs • 2015. február 25., szerda •
Igazi országos újdonsággal rukkolt elő a szombathelyi Tourinform iroda. Itt kölcsönözhető ugyanis az országban elsőként az Eliptigo, azaz egy elliptikus kerékpár. Ez a különleges bicikli lesz az Utazás kiállításon a szombathelyi pavilon egyik legfőbb látványossága.
Fedezd fel Szombathelyet Eliptigoval!

Az ellitikus kerékpárt egy amerikai találmány, Magyarországon még nem forgalmazzák. Ezért is számít kuriózumnak, hogy a Tourinform irodában kettőt is ki lehet próbálni, sőt még kölcsönözni is (óránként 1000 forintért). Az Eliptigo a futás és a kerékpározás élményeit ötvözi. 

Nem csak ez az egyetlen újdonság, amivel a Tourinformosok előrukkoltak, az új eszközhöz új kerékpáros térképet is készítettek, ami hat túraútvonalat tartalmaz. A térkép segítségével Szombathely mellett Kőszeg, Ják, Sárvár, Bük és a Vas-hegy környékét is bejárhatják az ide látogató turisták. A kiadványok egy osztrák-magyar, határon átnyúló program keretében készültek el, angol és német nyelven is elérhetők. 

A 60-80 km hosszú útvonalakat úgy alakították ki, hogy érintsék a térség legszebb részeit és legfontosabb látnivalóit. Az útvonalak üzemeltetésében a Herényiek Háza, az egyetemi sportegyesület és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség is részt vesz.

Az elliptikus kerékpárok mellett túra- és szálláslehetőségeket tartalmazó csomagajánlatokat is bemutatnak a február 26-án kezdődő Utazás kiállítás szombathelyi standján.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére