Fazekas Szilvia szerint a kötelező győzelmeket a legnehezebb begyűjteni

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 17., hétfő •
A Haladás VSE-Sportiskola a Zrínyi ellen megszerezte a bajnoki aranyérmet. A zöld-fehérek ütője pedig rengeteg nyitással okozott fejfájást az ellenfélnek.
Fazekas Szilvia szerint a kötelező győzelmeket a legnehezebb begyűjteni

Szombaton nemcsak a férfi labdarúgók, hanem a női röplabdázók is fontos mérkőzést vívtak. A hölgyek egy újjáépített csapattal nyerték meg először az alapszakasz küzdelmeit, a hétvége óta pedig friss aranyérmesként tekinthetnek az előttük álló megpróbáltatásokra.

Fazekas Szilvia kisebb sérüléséből épült fel és dr. Mucsi Péter a kezdőbe nevezte a játékost. Úgy fest, hogy jó döntésnek bizonyult, hiszen a szélsőütőként bevethető sportoló nyitásból és háló közeléből is eredményes volt a sorsdöntő találkozón.

Szerintem egész jól kezdtük a találkozót. Nem meglepő, hogy az ellenfél edzője már korán időt kért. Jól védekeztünk és pontosan fejeztük be a támadásainkat.

Aztán jött egy kis hullámvölgy. Mi történt?

Nem tudtuk állandósítani a formánkat, ráadásul mintha belekényelmesedtünk, belealudtunk volna a mérkőzésbe. Aztán a hullámvölgy után megindultunk felfelé.

Nem lehet, hogy a kötelező győzelmen túl nagyobb teher volt számotokra a bajnoki cím elérése?

Nem hiszem, hogy erről lett volna szó. Már a találkozó elején úgy jöttünk ki, hogy nyerni akarunk. Megéreztük továbbá Merklinné Zubor Enikő hiányát, aki minden találkozónkon felráz bennünket és igazi kapocsként össze is tart minket. Ő most is sokat tudott volna segíteni, illetve lendített volna a játékunkon.

A 3-0-ás siker azt jelenti, hogy aranyérmesek vagytok, független a PTE-Pécs elleni találkozótól. Lehet még fokozni szerinted?

Ha Pécs ellen is nyernénk, annak nagyon örülnék, de inkább a feljutás az, ami hosszabb távú célként lebeg a szemünk előtt. Épp ezért nincs sok idő ünnepelni, mert a PTE elleni rangadó igazából csak az első lépcsőfok egy újabb kihívás előtt.

közösség

további frisss

lap tetejére