Faültetéssel ünnepelték a Föld napját

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 22., péntek •
A Frisss Média ötlete nyomán a Szűrcsapó Óvoda ovisait leptük meg egy alma és egy körtefával.
Faültetéssel ünnepelték a Föld napját

A Frisss Média kezdeményezésére összefogott a Vas Népe, a Szuperinfó Maraton, a Szombathelyi  7Nap és a Szombathelyi Televízió. A cél közös volt: szerettünk volna a Földért, és a gyermekek egészségért tenni valamit. Ezért péntek délelőtt Szombathely egyik zöld óvodájában, a Szűrcsapó Óvoda udvarán gyümölcsfákat ültettünk az ovisok segítségével.

„Óvodánk két gyönyörű gyümölcsfával gazdagodott ma: egy alma és egy körtefával. Régen a gyermekek születéséhez kötötték ezeknek a gyümölcsfáknak az ültetését. Az almafát akkor ültették, mikor kislány, a körtét akkor, mikor kisfiú született a családban. Nekünk ez a két gyümölcsfa egy új nevelési színtér, hiszen évszakról évszakra meg tudjuk tapasztalni a változásokat a fákon. Reméljük pár év múlva már a gyümölcséből fogunk falatozni a gyerekekkel” – mondta el a frisssnek Radványi Lászlóné, az óvodavezető helyettese.

Tóth Marietta, a Frisss Média kreatív igazgatója elárulta, szerinte a médiának nem csak a tájékoztatást kell szem előtt tartani, hanem a figyelemfelhívást is. Lényeges, hogy a médiák felhívják a figyelmet az embereket érintő kérdésekre, mint a fák védelme és a környezetvédelem. Egy mondás szerint a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Mindenki próbálja meg úgy kialakítani a környezetét, hogy arra gondoljon közben, ott később az unokái szívesen élnének-e?

Kevesen tudják, hogy átlagosan egy 50 és egy 70 éves fa kell ahhoz, hogy előállítsa egy felnőtt ember éves oxigénszükségletét. 10 éves fákból ugyanehhez 100 példány kell.  

A délelőtti falültetésben szerepet vállalt Horváth Zoltán, a Frisss Média ügyvezető igazgatója, Mehlhoffer Tamás, a Vas Népe digitális főszerkesztője, Porubek Tamás, a PLT ingyenes lapok operatív vezetője, és Farkas Anikó, az ingyenes lapok lapigazgatója. Az ültetés után pedig sok almával és körtével kedveskedtünk a gyerekeknek. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére