Farkas Barbi szerint esélyes csapata idén is a bajnoki címre

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2016. december 20., kedd •
A fiatal sportoló tudatosan készül a nagy betűs életre, hiszen a röplabdázás mellett civil karrierről is álmodozik.

Ha nem ismerné valaki a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanulóját, bizony csak egy átlagos tinit látna, pedig sokkal több van Farkas Barbarában! Erről talán edzője Dr. Mucsi Péter,  a Haladás VSE-Sportiskola szakosztályvezetője is tudna mesélni. Ezúttal viszont nem csak a sportról beszélgettünk a zöld-fehérek liberojával, hanem a civil életről is.

Magabiztos teljesítmény nyújtva menetel a Haladás. Gondoltad volna, hogy ennyire jól szerepeltek?

Szerintem sokat számít, hogy megbízunk egymásban. Ez rendkívül fontos volt. Aztán sokat lendít az összetartó erő is, amely egy gödör aljáról segít elmozdulni. Véleményem szerint nagyon jó keretünk van, keményen készültünk és ennek meg lett az eredménye. Ráadásul a tapasztaltabb játékosokkal rutin is érkezett a csapathoz.

Egy pacsi Horváth Dórával a Kalocsa elleni mérkőzésen

 

Már tavaly is tagja voltál a keretnek, amely bajnokságot nyert. Várhatnak a szurkolók egy duplázást?

Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de szeretnénk ismételni. Jó az edzői stáb, a lányokkal pedig egy nyelvet beszélünk. Ami az én játékomat illeti, tavaly kevesebb lehetőséget kaptam, ezért idén minden percét igyekszem élvezni, amelyet a pályán tölthetek.

Mi a legjobb, amit liberoként megtehetsz?

Leginkább a pörgést, az esés-kelés részét, illetve nincs számomra elveszett labda. Az én szerepem inkább a védekezés, míg Annáé (Zoltán Anna - a szerk.) a fogadás.

Íme egy libero munka közben...

Kanyarodjunk kicsit el a sporttól. Mivel töltöd a napjaid nagy részét?

Jelenleg a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában pénzügy-számvitelt tanulok.  Egyszer majd könyvelőként szeretnék dolgozni, reményeim szerint mindezt a röplabdázás mellett tehetem. A maradék szabadidőmet a barátnőimmel, illetve a kedvesemmel töltöm.

Az utolsó fordulót követően jut egy kis idő mondjuk egy mozira, akkor milyen  filmeket szeretsz nézni?

Nagyon szeretem a thrillereket, illetve a vígjátékokat. Kicsit eltér egymástól a két stílus, de mindkettőnek megvan a maga szépsége. Legutóbb ha jól emlékszem a Lány a vonaton című alkotást láttam. Most remélem, hogy jut erre is egy kis idő az ünnep közeledtével.

közösség

további frisss

lap tetejére