Falco: Kálmán megy, Szekulovics jön!

Szita Róbert, fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 06., péntek •
Visszatért a mester, hét év után újra Szrecsko Szekulovics vezetheti a szombathelyi sárga-feketék edzéseit. Az 54 éves szerb szakember egy évre írt alá, a csapatkapitány Váradi Benedek ugyanennyit hosszabbított.
Falco: Kálmán megy, Szekulovics jön!

A csapat idő előtt befejezte a szereplést, nem sikerült a play-offba kerülés – hangzott el a Falco KC pénteki sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták Szrecsko Szekulovics személyében visszatért régi sikerkovácsot is.  
Nagyon kiegyensúlyozott volt a bajnokság, jelenleg sem tudni biztosan, ki nyerheti a bajnokságot, számunkra sajnos a végére jött ki a hullámvölgy. A középszakasz utolsó 5 meccsét elveszítettük, a hitehagyott csapat minden tartását elveszítette. Ezért úgy gondoltuk, hogy új erő, új impulzus kell a csapat élére. A Falco korábbi sikeredzőjét, Szecsko Szekulovicsot visszacsábítottuk, sikerült megnyerni őt újra, így biztos vagyok benne, hogy a csapat felszálló ágba kerül – ezekkel a szavakkal értékelte a hamar véget ért szezont és röviden a jövőbe is tekintette Gráczer György. 


A Falco KC ügyvezetője hozzátette, hogy Váradi Benedek aláírta a szerződését a következő évadra, bár június 30-ig kivásárlással kiléphet a szerződésből, ha előnyös külföldi ajánlatot kap. 

Szekulovics mester az Aréna Savariában elmondta, hogy számára nagyon sokat jelent a klub.
Örömmel jöttem vissza, hiszen kiváló emlékeim vannak Szombathelyről, itt értem el eddigi legnagyobb edzői sikeremet azzal, hogy bajnoki címhez segítettem a sárga-feketéket. Nagyon hamar megegyeztünk, még az is lehet, hogy ugyanabban a lakásban lakhatok ezután is, mint a bajnoki cím megnyerésekor. Újra elindulhat az a folyamat, ami korábban is sikerre vezetett – tette hozzá a szerb tréner. 

A sárga-feketék csapatkapitánya is megszólalt a sajtótájékoztatón. 
Azt gondolom, hogy mindenkinek túl kell lendülni az előző szezonon, tudom, hogy többre leszünk képesek, ennek fogok én is mindent alárendelni. Azt gondolom, hogy tovább építkezhetünk, szeretnék maradni, ha mégis kapok ajánlatot, akkor a klubnak nyeresége lehet belőlem – fogalmazott Váradi Benedek. 

A tulajdonos képviseletében, Molnár Miklós alpolgármester kiemelte, hogy különösen örül az egykori bajnokcsapat mestere visszatérésének. 
Vannak megismételhetetlen sikerek, mi mégis erre törekedünk, ezért az önkormányzat ezt követően is maximálisan a csapat mögé áll. A sportszakmai területen elindultunk, az edző adott, az egyik legjobbunk, fiatal tehetségünk maradásában is bízunk, meg kell kezdeni a csapatépítést. Miután megtudtuk, hogy a versenykiírás szerint minden marad változatlan formában a 2016/2017-es szezonban is, ezért a csapatnak nem lehet kevesebb célja, mint a felsőházi rájátszást érő helyezés megszerzése – hangsúlyozta az alpolgármester. 

A szakmai stábot Szecsku Szekulovics alakítja ki, vele 1 éves szerződést kötött a Falco KC, a szerződését május 31-ig kitöltő és a sajtótájékoztató alatt is edzést vezető Kálmán László további, a klubnál betöltendő sorsáról később döntenek.

Amit Szrecsko Szekulovicsról tudni érdemes
A szerb vezetőedző előbb 2000 és 2002 között, majd 2007 és 2009 között kétszer két és fél szezonon keresztül dolgozott a vasi megyeszékhelyen. Bajnoki aranyérmet és két kupaezüstöt nyert a csapattal, melyet három egymást követő évben is a legjobb négy közé vezetett. Ezután Székesfehérvárott és Pécsett is, majd három éven keresztül a román első ligás Marosvásárhelynél dolgozott, akikkel ezüst-, és bronzérmet nyert. A 2015/16-os szezont Kaposváron kezdte, ahol azonban nem találta meg számításait, majd december végén aláírt Jászberénybe. A sereghajtót kilátástalan helyzetben vette át (1-11-es mérleggel), mégis egy nagy tavaszi menetelésnek köszönhetően az élvonalban tartotta a csapatot.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére