Ezt elcsesztük. Rosszul főzünk tésztát időtlen idők óta....

H.Maja, Independent • 2015. június 02., kedd •
Azért az gáz, most derül ki, hogy az ember nem tudja felnőtt korára a spagetti tészta kifőzésének helyes módját. Viszont itt ez a videó, hátha majd mostantól...
Ezt elcsesztük. Rosszul főzünk tésztát időtlen idők óta....

 

 

Az a helyzet, hogy szerintem szinte mindenki szereti a spagettit. Egyrészt rengeteg fajtája van, kapható szósz a tésztához a legkisebb élelmiszer boltban is a világon mindenütt, másrészt tök egyszerű elkészíteni. Felforralunk egy edény vizet, belerakjuk a tésztát, sót, tíz perc és kész. Közben a szószt csak meg kell melegíteni. Ideális agglegényeknek, anti szakácsoknak, ha nincs időnk, ha éhesek vagyunk, stb., stb.

A fenti folyamatot elrontani sem lehet, ezerszer megcsináltuk, sikerült, megettük, finom volt, jóllaktunk, nem nehéz a gyomornak, meg úgy összességében love, peace, freedom.

Erre, most, 2015-ben kiderül, hogy az egész egy nagy tévedés. Merthogy először is nem kell nagy edény. Aztán nem kell sok víz, elég egy kevéske is. Amit ráadásul fel sem kell forralni, sőt először rakjuk bele a tésztát szárazon, és csak utána engedjünk rá vizet. Hideget. Meg keveset. Ezután azért érdemes alágyújtani, de csak rövid időre. És az eredmény?

A tészta nem szív magába túl sok vizet (nincs is miből), nem ragad össze, sokkal kevesebb energiát fogyasztunk, és a vízzel is spórolunk. Az időnkről már nem is beszélve. Az egész, összesen pár perc. Nem "csak" tizenöt, hanem maximum öt. Hát nem jó? Na, nézzük:

Source: Life Hack: Cook pasta in half the time! by littlethings on Rumble

 

közösség

további frisss

lap tetejére