Ezért vehették őrizetbe Czeglédy Csabát

frisss.hu/NAV fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 14., szerda •
A NAV most közleményben vetett véget a találgatásoknak.
Ezért vehették őrizetbe Czeglédy Csabát

Megírtuk, hogy a PestiSrácok.hu információi szerint őrizetbe vették Czeglédy Csabát, szombathely MSZP-s képviselőjét, aki ellen közben Botka László kérésére az MSZP Etikai Bizottsága is vizsgálódik. Így megkerestük a NAV-ot, mégis, mit lehet tudni az ügyről, válaszukat változtatás nélkül közöljük:

"A NAV megerősíti, hogy a Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyi nyomozói „munkaerő-közvetítős” ügyben akcióztak tegnap és őrizetbe vettek több embert, köztük egy ügyvédet.

Az üggyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezetet lepleztek le. A több milliárd forintos kárt okozó gyanúsítottakat őrizetbe vették, az érintett cégek és személyek vagyonát zárolták. A gyanú szerint egy férfi éveken keresztül munkavállalókat közvetített különböző áruházláncok részére. Habár az alkalmazottakat az ő vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, bejelentésre már különböző, hozzá köthető iskolaszövetkezetekhez kerültek. Az iskolaszövetkezetek a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának.

Az álcaként kiépített hálózat működésének célja az volt, hogy a munkaerő-közvetítés fiktív számlák mögé bújtatott alászámlázásával áfafizetésüket csökkentsék. Ezen túlmenően a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésbe. Tettükkel összesen több mint 3 milliárd forint kárt okoztak. A pénzügyi nyomozók országosan több mint húsz helyszínen tartottak házkutatásokat; ingatlanokat és bankszámlán fellelt pénzt is zároltak. Intézkedésük az okozott kár megtérülését szolgálja.

Az ügyhöz kapcsolódóan a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészei összesen kilenc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették."

 

közösség

további frisss

lap tetejére