Ezeken a szakokon tanulhatunk a szombathelyi ELTÉ-n

Frisss, ELTE - fotó: Frisss • 2016. november 24., csütörtök •
Szombathelyen az ELTE égisze alatt is lehetőség lesz majd gépészmérnöknek tanulni.
Ezeken a szakokon tanulhatunk a szombathelyi ELTÉ-n

Korábban a Frisss.hu is beszámolt arról a jeles eseményről, hogy az egykori Tanárképző Főiskola a jövőben az Eötvös Loránd Tudományegyetem égisze alá kerül. 2017. február 1-től a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi szervezeti egysége az ELTE részévé válik. A szervezeti integrációt követően szenátusi határozat rögzített a fontosabb pontokat.  (oktatási kérdések, szervezeti modell, valamint a gazdasági feltételek kereteit)

Az azóta eltelt időszakban pedig véglegesedett a vasi megyeszékhelyen indított szakok listája is. A korábban elérhető képzéseket ezután is meghirdetik, immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem égisze alatt. Ami az ELTE portfólióját bővíti az a gépészmérnöki, valamint a műszaki menedzser szak is. Ezekre ugyanúgy várják a hallgatók jelentkezését. 2017 őszétől pedig nappali tagozaton el lehet végezni a BTK anglisztika, germanisztika, történelem, a TTK biológoa és földrajz szakjait. A sport- valamint rekreációszervezés a BSC képzésként szerepel majd a PPK kínálatában. 

A tanítóképzések jövőben a TÓK alá tartozik majd. A testnevelő, az ének-zene és a technika szkon pedig továbbra is indul mesterképzés, amely az általános iskolai tanároknak nyújt lehetőséget körépiskolai tanári diploma megszerzéséhez.

Osztatlan tanárszakok ugyanúgy választhatóak lesznek Szombathelyen. 
A felvételi eljárásban azon osztatlan tanárszakok esetében (angol-, biológia-, fizika-, földrajz-, informatika-, kémia-, magyar-, matematika-, német-, történelem-), amelyeken általános és középiskolai tanári végzettség is szerezhető, Szombathelyre kizárólag az általános iskolai szakra lehet a jelentkezést benyújtani. E szakok mindegyikén van az ELTE karain középiskolai tanári szak is, ezért az általános iskolai tanári szakra felvettek, ha úgy kívánják, tanulmányaik hatodik félévében átjelentkezhetnek a középiskolai tanárszakokra az ELTE budapesti képzéseire.

Az egyetem tervei közt szerepel egy IK programtervező informatikus képzés is, amelyet Szombathelyen tanulhatnak majd a diákok.

közösség

további frisss

lap tetejére