Ezekben a sminkekben ragyogni fogsz a szalagavatódon

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 13., péntek •
Az idei trendekről Szász Alexandra kozmetikus, sminkest kérdeztük.
Ezekben a sminkekben ragyogni fogsz a szalagavatódon

Beindult a szalagavató szezon és persze, minden csaj szeretne a nagy napon tökéletesen kinézni. Azonban nem mindegy, hogy milyen sminket választunk erre a különleges alkalomra. Ebben kértünk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikus, sminkes segítségét.

Milyen egy jó szalagavatós smink?

Mivel fiatal lányokról van szó, így az extrémebb variációkat nem ajánlanám erre az alkalomra. Emellett nagyon fontos, hogy a smink passzoljon az öltözékhez, a kiegészítőkhöz, az adott karakterhez, illetve, aki hordja az jól érezze magát benne.

Hogyan tapasztalod, milyen színek mennek most nálunk a legjobban?

Úgy vettem észre, hogy a szombathelyiek nem nagyon mernek elrugaszkodni ezen a téren, de ha egy szalagavatóra készülő make-upról van szó, akkor ez nem is baj. Elsősorban a természetes színeket kérik, például a barna különböző árnyalatait. A bevállalósabb lányok egyébként a füstös, csillámos kombinációkra szoktak voksolni.

A természetes sminkek a hétköznapokban is hódítani fognak idén?

Igen, 2017-ben a természetesség lesz a divat, a csillogós lágy szájfények, a határozott tusvonalak, és a vastagabb szemöldökök.

Az év színének a lombzöldet választották. Szerinted gyakran szembe jön majd velünk az utcán egy ilyen smink?

Úgy gondolom, hogy ez inkább a kifutók világában lesz igazán menő. Egy ilyen élénk színű make-upot a mindennapokba nem igazán lehet beépíteni. 

Ha még nem döntöttétek el, hogy milyen sminkben szeretnétek végigpörögni a szalagavatótokat, akkor inspirálódjatok Alexandra munkáiból:

Fotók: Lovagi Milán

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére