Ezek a legdrágább vasi ingatlanok

Frisss - fotó: pixabay, dunahose, ingatlanbazar • 2017. május 11., csütörtök •
Tévedés, hogy csak a luxusfelszereltség miatt kell sokkal többet fizetnünk álmaink otthonáért.
Ezek a legdrágább vasi ingatlanok

Ha valaki megfogta az isten lábát és sikerült eltalálni a lottón az öt nyerőszámot bizonyára új otthont is keres majd. Ezzel a gondolattal bizonyára mindenki eljátszott, ha csak egy múló pillanat erejéig is. Amennyiben igyekszünk racionálisan gondolkozni, akkor pontosan tudjuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk, ha lakáscserére, vásárlásra kerülne sor.

Zsigmond Balázs a szombathelyi Duna House ingatlaniroda tulajdonosának kértük a segítségét, hogy kiderüljön, mi számít luxusnak egy ingatlan esetében, illetve mitől függ a lakások közti árkülönbség? Meglepő, de sokkal összetettebb dolgok állnak a háttérben. Legalábbis többről van szó, mint ahogy egy jakuzzival, szaunával felvértezett családi ház esetében gondolnánk.

Nem árulok el nagy titkot, ha a lakás méretét, illetve a lokalizációt és annak környékét említem elsősorban - mondta Zsigmond Balázs. Utóbbi egyébként minden ingatlantípusra - lakásra, családi házra - vonatkozik. Tévhit, hogy a luxuskellékek miatt lenne csak lényeges eltérés az árakat illetően.

A családi házas övezetekben már a medence, jakuzzi és a szauna sem számít különlegességnek, kivéve abban az esetben, ha megújuló energia felhasználásával párosul. Ez pedig szintén emelheti a költségeket az ingatlan megvásárlása esetén, viszont azok fenntartása hosszútávon kedvezőbb lesz.

Manapság inkább az energiahatékonysággal összefüggő extrákon van a hangsúly. Az energiatakarékos fűtési rendszerek, mint például a hőszivattyú, ami a lakásoknál is megjelent. Ugyanebbe a kategóriába sorolhatjuk a napkollektorokat, a komolyabb szigeteléseket, amelyekkel a fenntartási költségeket tudjuk minimalizálni - árulta el a szakember.

Ennek ismeretében nem meglepő, hogy Szombathely legdrágább lakásáért közel 50 millió forintot kell fizetnünk elsősorban a lokáció és a funkció miatt. Két ingatlant egybe lehet nyitni, a tágas szobák és a frekventált elhelyezkedés egyformán növeli a végösszeget.

Ha kicsit csendesebben, a természethez közelebb szeretnénk élni mindennapjainkat és beütne a lottó ötös, akkor kifújhatjuk magunkat egy elegáns környéken ebben a tíz szobás, 900 négyzetméter alapterületű családi házban. A kétszintes ingatlanban hatalmas belső tér fogadja a tulajdonost, mindezt potom 298 millióért cserébe.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére