Ezek a kastélyok eladók Vas megyében és környékén

Frisss.hu/ingatlan.com - Fotó: kastelykertlakopark.hu • 2017. április 15., szombat •
Néhány ötlet, ha valaki nyerne a lottón és kastélyt támadna kedve vásárolni.
Ezek a kastélyok eladók Vas megyében és környékén

Kőszeg

Egy barokk stílusú kastély, amelyet immár egy lakópark mellett árulnak, így kisvárosias környezet jellemzi. A telek közel 34 ezer négyzetméter, a kastély alapterülete pedig pontosan 3600 négyzetméter. Korábban a Magyar hadsereg katonatiszti üdülőjekén szolgált. A kétezres évek elején pedig egy hotel, konferencia és wellness szálló alapjait rakták le a tervezők, így akár azzá is átalakítható a megvásárlás után.

Fotó: kastelyok.com

Csepreg

Az eklektikus stílusban épült Rottermann-kastély magántulajdonban, így nem látogatható, viszont eladó. Erősen felújításra szorul az épület, amelynek alapterülete 2478 négyzetméter, a teljes telek majdnem 13700 négyzetmétert tesz ki. Különlegessége, hogy a kastély műemléki védettség alatt áll, és termálvíz található alatta. A belvárosban, családi házas környéken épült.

Fotó: panoramio.com

Kemenessömjén

A Berzsenyi-kastély első ránézésre nem tűnik nagynak, ám alapterülete így bőven meghaladja a 3200 négyzetmétert. A telek önmagában a 32 ezer négyzetméteren túl van. A szecessziós kastélyt Berzsenyi Dániel egy rokona, Berzsenyi Jenő, orvos és országgyűlési képviselő építtette még 1905-ben. Ugyan felújításra szorul a kastély, de a körülötte elterülő park igazán hangulatossá teszi.

Fotó: panoramio.com

Répceszentgyörgy

A Szentgyörgyi-Horváth-kastély nem csak vas megyei, de szombathelyi kötődésű is, ugyanis Hefele Menyhért tervei alapján készült el, valamint a szombathelyi püspöki nyaraló volt 1905 és 1945 között. A telek 4500 négyzetméter, míg a kastély alapterülete pontosan 1100 négyzetméter. A kastélty övező területen még több kisebb épület is található, valamint egy ősfás park.

Fotó: mapoi.net

Rábasebes

Ez a Győr melletti Szécheny-kastély szállóként is működik, emellett esküvőkre is ki lehet bérelni. Remek állapotban van, az alapterülete 1325 négyzetméter, a csodás parkkal együtt pedig 35 ezer négyzetméteres nagyságú a telek. A kastély eredetileg Széchény Ferenc unokájának, Széchény Jenőnek a tulajdonát képezte, a második világháború után azonban államosították. Néhány éve ismét magántulajdonban van, és eladásra szánják.


A legolcsóbb közülük a csepregi, amelyért “csak” 75 millió forintot kérne a tulajdonosa. Ezután következik a kemenessömjéni kastély 199 millió forintért Árban viszonylag közel áll egymáshoz a répceszentgyörgyi- és a rábasebesi Széchenyi-kastély. Előbbi majdnem 465 millió forintba kerül, utóbbit 497 millióért hirdetik a tulajdonosok. A pálmát A kőszegi kastély viszi, amelyet 620 millió forintért árulnak.

közösség

további frisss

lap tetejére