Ez volt a menő frizura a diszkókorszakban!

Frisss, brit.co • 2016. november 27., vasárnap •
Sokad virágzását éli a retró, amely állandóan vissza-visszaköszön. Hol egy frizurával köszön vissza a régmúlt, hol egy régi slágert bújtatnak új köntösbe.
Ez volt a menő frizura a diszkókorszakban!

Be kell látni, akármennyire is cikinek tűnik az egykor stílusosnak ítélt megjelenés, bizony előbb-utóbb mindennek eljön az ideje. Elég csak körülnézni a világban, hiszen mindenhol retróbulikkal találkozhatunk, ahová szüleink kiegészítőit vesszük fel. A ruhadarabok mellett persze említésre méltó a kornak megfelelő frizura is. Pedig 1-2 fényképen édesanyám egykori hajkölteményét véltem felfedezni.

Ezért a nagy retróláz árnyékában tekintsünk kicsit a múlt felé, hogy együtt emlékezzünk a divatos, vagy éppen vércikinek tartott frizurákra, sminkekre.

Madonna már hosszú évtizedek óta a zenei élet királynője. Karrierje kezdetén extravagáns öltözködési stílusával is sokkolt. A frizuráját és a sminkkölteményét pedig még a 80-as években diszkóba járó fiatalok is lekoppintották.

Cyndi Lauper legalább annyira megosztó énekesnő volt, mint Madonna. Ha nem tudnánk eldönteni, hogy mikor készült a felvétel sokat segít a szemöldökig egyenletesen kifestett szemhéj.

Sarah Jessica Parker még kezdő színésznőként a fecskefészek stílusban hitt. Félelmetes, hogy mennyire nagy divat volt ez a hajviselet.

Cher nemcsak a fodrászszékben elkészült művét osztotta meg, hanem magára kapott pár sztreccs cuccot is.

Kezeket a magasba! Ki látta a 80-as évek egyik közkedvelt családi sorozatát, a Bír-lakot? Nos, a két főszereplő kislány hajviseletével mi is találkozhattunk. Az oldalra felcopfozott stílus nagyon menő dolognak számított. Akkor…

A „mullet” legalább annyira közkedvelt volt a hölgyek világában, mint a feltupírozott haj. Rossz nyelvek ekkoriban kezdték el terjeszteni és gúnyolni Bundesliga séróként ezt a frizurát.

Hogy a férfiak se maradjanak ki, a korszak legdivatosabbnak ítélt „lombkoronáját” John Stamos hozta össze. Vele lehet leginkább szemléltetni a 80-as évek férfi divatját. Csábos mosoly, hosszú haj… Persze az ifjú David Hasselhoff és Sting is hasonló frizurával hódított, azóta pedig megöregedtek és a kor múlásával a haj hossza is megváltozott.

közösség

további frisss

lap tetejére