Ez teszi a testeddel és a lelkeddel az orgazmus hiánya

frisss.hu/life.hu - Fotó:napidoktor.hu • 2016. december 03., szombat •
Nem is gondolnád, milyen durva tünetei vannak.
Ez teszi a testeddel és a lelkeddel az orgazmus hiánya

Gondoltad volna, hogy a hormonális életben nem igazán különbözik a szexuális élet hiánya és orgazmus nélküli élet? Bár kielégülés nélkül is lehet élvezetes a szex – ha például azt vesszük, hogy a másik ember öröme nekünk is boldogságot okoz - , de ettől még nem rázza helyre hosszú távon sem a lelkünket sem pedig a testünket.

A szexnek rengeteg jótékony hatása van, mert endorfint – más néven boldogsághormont – és oxitocint szabadít fel a szervezetben. Az előbbi csökkenti a fizikai fájdalmak érzékelését, csökkenti a bennünk zajló negatív lelki folyamatokat, míg az utóbbi oldja a stresszt.

Milyen tünetei vannak az orgazmus hiányának?

Azoknál, akik nem élik át rendszeresen és intenzíven a szexuális örömöket, gyakran előfordul ingerlékenység, hangulatingadozás, túlzott fáradtság, feszültség és levertség. Emellett egyre sűrűbben lesznek szexuális töltetű álmaik.

fotó:napidoktor.hu

Megoldást jelent-e a maszturbáció?

Egy ideig igen, mivel ugyanúgy hormonokat szabadít fel, mint a szex. Másrészt azonban az önkielégítésből hiányzik az érzelmi töltet, amit csak egy másik fél tud egy-egy intim pillanattal előidézni.

Mit tegyél, ha nem sikerül egy ideje összehangolódni a pároddal?

Elsősorban próbáljátok őszintén elmondani egymásnak, hogy mire vágytok az ágyban, mi okoz nektek örömet. Próbáljatok ki új dolgokat, kísérletezzetek. Ha nem sikerül felpörgetni ezzel a szexuális együttlétet, akkor jöhet a B-terv, vagyis érdemes felkeresni a problémával egy szexuálpszichológust.

via life.hu

közösség

további frisss

lap tetejére