Ez aztán az élet: 2,5 milliárd forintért kelt el egy rendszámtábla

Frisss.hu/fortune.com - Fotó: Ron Sanford — Getty Images/Science Source • 2016. november 04., péntek •
Dubajozzunk kicsit.
Ez aztán az élet: 2,5 milliárd forintért kelt el egy rendszámtábla

A Dubajban élő indiai ingatlanfejlesztő, Balwinder Sahni 9 millió dollárt (nagyjából 2,5 milliárd forintot) fizetett egy rendszámtábláért az új Rolls-Royceára. A tag ennek ellenére egyszerű emberként írja le magát, de az az 5-ös nagyon hiányzott a Rollsról.

Balwinder Sahni a drága rendszámtáblájával - Fotó: 104.8 Channel 4 (@channel4dubai)

De nem lehet Sahni urat hibáztatni, hiszen az Egyesült Arab Emírségekben most épp az a divat, hogy a gazdagok egyetlen számjegyet tartalmazó rendszámot akarnak maguknak. Tavaly például a 9-es ment el, 6,7 millió dollárért (csaknem 1,87 milliárd forintért), igaz ez is Sahni nevéhez fűződik.

Azonban ez még mind semmi, mert egy jótékonysági árverésen az 1-es rendszámtábláért 14 millió dollárt (majdnem 4 milliárd forintot) adott Balwinder úr. Viszont azt is tudni kell, hogy az ilyen rendszámok majdnem mindig árveréseken kelnek el, amiből az Emírségeknek adóbevétele van, ezek a bevételek fedezik az Emírségekben a közszolgáltatások költségeit.

A rendszám akkora biznisz az országban, hogy már egy külön honlapot is létrehoztak. Ott egy kétszámjegyű verzió 735 ezer dollárért (205 millió forint) ment el. A numbers.ae alapítója Abdulkerim Arsanov azt mondja, hogy annyira jól megy az üzlet - meg a gazdagok most nagyon ráálltak az egyedi rendszámokra -, hogy a későbbiekben szeretne terjeszkedni a cégével, elsősorban Oroszországban és az Egyesült Államokban vetné meg a lábát.

közösség

további frisss

lap tetejére