Ez az oka annak, hogy nem volt még tartós párkapcsolatod

Szerző: frisss.hu/Independent - Fotó: fotografosbodamurcia.com • 2017. március 18., szombat •
Valami ilyesmi a vonzódás sötét bugyraiban táncolni a szakadék peremén.
Ez az oka annak, hogy nem volt még tartós párkapcsolatod

Már lassan a harmincas éveidet taposod, de még sohasem volt tartós párkapcsolatod, holott vágytál rá? Ne szomorkodj! A Harvard Egyetem kutatói szerint ez valahol nagyon is pozitív, legalábbis ami kiderült, az akár a hiúságodat is legyezgetheti egy kicsit.

A szakemberek szerint gyakrabban tönkre mennek azok a kapcsolatok, amikben a felek vonzóbbak mások számára, mivel sokkal több lehetőségük van partnert találni, és ezzel élnek is - persze csak, ha nem teljesen boldogok egymás mellett.

Fotó: huffingtonpost.ca

A kutatók két nőt kértek meg arra, hogy 238 fiatal srácot rangsoroljanak a portréjuk alapján, mennyire találják őket vonzónak. Ezután a szakemberek megkeresték a már férfivá érett fiúkat, és megnézték, hogy mi történt velük az azóta eltelt 30 évben, vagyis megházasodtak-e, vagy esetleg el is váltak. Kiderült, hogy azok, akik jobban bejöttek a csajoknak nagyobb arányban váltak el. A kutatást elvégezték híres emberekkel is. Az eredmény ugyanaz lett.

Felmerült az a kérdés is, hogy az attraktívabb emberek jobban érdeklődnek-e mások iránt. A korábbi tanulmányok szerint ugyanis, ha valaki kapcsolatban van, az hajlamosabb másokat kevésbé vonzónak tartani, tudat alatt így védve a párkapcsolatát.

Fotó: ridikül.hu

Azért, hogy kiderítsék ez mennyire befolyásoló tényező, megkértek 130 embert, akiknek a fele kapcsolatban volt a felmérés idején, hogy pontozzák a nekik mutatott ellenkező neműeket vonzóságuk szerint. Ezzel egy időben a kutatók őket értékelték ugyanezen szempont alapján. Az eredmény szinte döbbenetes. Kiderült, hogy a dögösebb emberek, ha kapcsolatban vannak, még inkább hajlamosak rákattanni másokra. Az persze eddig is nyilvánvaló volt, hogy a szép embereket több kísértés éri, viszont alighanem ők is többet kacsintgatnak kifelé.

via Independent 

 

közösség

további frisss

lap tetejére