Ez a nő napi két órát tölt azzal, hogy manga figurává sminkelje magát

Tóth Eszter/metro.co.uk • 2017. január 04., szerda •
Ugyebár mindenkinek megvan a saját furcsa hobbija.
Ez a nő napi két órát tölt azzal, hogy manga figurává sminkelje magát

Nálunk sem szokatlan már, ha valaki egy-egy rendezvény kedvéért furcsa jelmezekben öltözik, de az azért nem hétköznapi, hogy egy 26 éves csaj minden reggelét azzal töltse, hogy tökéletes japán babát faragjon magából. Fifi Evelyn nem viccel, nagy szemeket és porcelán bőrt fest magának, megspékeli valami színes parókával, a gardróbja tele van tüllszoknyákkal és ezekhez illő kiegészítőkkel. A londoni lány azt mondja, ezzel tudja felturbózni az önbizalmát.

„Mindig is szerettem a fura ruhákat. – meséli – Már az egyetemen is úgy különböztettek meg a másik Fifi nevű csajtól, hogy én voltam, aki feltűnően öltözködött. Átmentem különböző korszakokon, voltam emos, egy időben pedig úgy néztem ki, mint aki egy másik bolygóról jött. Az mondjuk egy kicsit ijesztő lehetett, mert nem volt szemöldököm és nem is illett hozzám igazán az a stílus. A japán baba trendbe akkor szerettem bele, amikor nyáron ilyen játékokra terveztem ruhákat. Ezek a figurák azok lehetnek, amik csak akarnak, minden csak attól függ, mit adunk rájuk és hogyan sminkeljük ki őket. Miért ne tehetném ezt én is? Persze emberien viselkedem, eszek, alszok és még videojátékozni is szoktam, ez a ’babaság’ csak az öltözködésemre hat ki.”

Fifi legszívesebben a rózsaszín árnyalatait választja, és egy egyáltalán nem érdekli, mit pletykálnak róla mások. Sőt, még a barátjának is megmondta, ha összeköltöznek, semmi nem változik, sőt az ágynak három része lesz, egy neki, egy a párjának, egy pedig a babáinak.

„Több játékbabám van most, mint gyerekkoromban. De mindenkinek kell egy rózsaszín világ, amiben igazán önmaga lehet, nem?”

Végül is, van benne igazság. 

közösség

további frisss

lap tetejére