Ez a négy személyiségtípus dolgozik a munkahelyeden

Szerző: frisss.hu/hbr.org - Fotó: aventis.edu.sg • 2017. március 05., vasárnap •
Te melyikbe tartozol?
Ez a négy személyiségtípus dolgozik a munkahelyeden

A Rutgers Egyetemen egy érdekes kutatást végeztek, arra voltak kíváncsiak, hogy milyen típusú emberekből áll a munkahelyi kollektíva. Csaknem 190 ezer alany vett részt a vizsgálatban, amiből kiderült, hogy összesen négy típusba sorolhatók a dolgozók. Bár lehetnek átfedések, egyszerre maximum csak két leírás illik egy munkavállalóra. Most megtudhatod, hogy melyikbe tartozol! 

Az úttörő

Legtöbbször vezető beosztásban van. Hosszútávban gondolkodik, gyakran kockáztat, nyitott az új ötletekre, nem ragad le a részleteknél. Ugyanakkor túl impulzív, és előfordul, hogy elbízza magát.

A pilóta

Általában a döntéshozó szerepkörét tölti be, logikusan szemléli az eseményeket, előszeretettel hagyatkozik a puszta tényekre, ugyanakkor kíváncsi, tele versenyszellemmel. Hajlamos a türelmetlenségre, ezért néha úgy vág bele egy projektbe, hogy még át sem gondolta teljesen, hogyan kivitelezi azt.    

Fotó: profession.hu

Az integrátor

Diplomatikus, emberközpontú és tiszteli a hagyományokat. Szívesen cseveg a kollégáival, nem szereti a felesleges vitákat a környezetében, ezért konfliktushelyzetben gyakran közvetítőként jár el. A pilóta és az úttörő sokszor főnökösködik felette, de ezt nem szabad vég nélkül hagynia.

A gondviselő

Ez a típus maximalista, lojális, fegyelmezett és mindent alaposan megvizsgál. Csak akkor szól hozzá a történésekhez, ha már kialakult, pontos véleménye van. Gyakran kimarad a beszélgetésekből, azonban ez inkább hátrány, mint előny. Fontos, hogy néha kinyilvánítsa az álláspontját egy-egy témával kapocslatban akkor is, ha nem minden részlet világos a számára. 

via HBR

közösség

további frisss

lap tetejére