„Érzékenyítő” sportnap a Csónakázó-tó szigetén

T.A. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 15., szerda •
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. szervezésében sportnapot tartottak a Csónakázó-tó szigetén fogyatékkal élő gyermekeknek és családtagjaiknak. A pályázati forrásból megrendezett eseményt jövőre folytatnák.
„Érzékenyítő” sportnap a Csónakázó-tó szigetén

A nonprofit kft. a fogyatékkal élők ellátásával is foglalkozik, így adott volt az ötlet, hogy ennek keretében – pályázati forrásból – egy családi és sportnapot szervezzük gyermekek és szüleik részére – tájékoztatta a Frisss.hu-t Németh Klára a FEHA ügyvezetője. Az intézményvezető a szombathelyi Csónakázótó szigetén tartott programról elmondta, délelőtt egészségügyi mérésekkel majd közös ebéddel várták a fogyatékkal élő gyermekeket és szüleiket, majd délután közös sport programokon vettek részt. A rendezvény vendégeiként váci iskolások is együtt mozogtak a vasiakkal. Az idén először tudtuk megtartani ezt a programot, de a jövőre nézve természetesen nem teszünk le róla – mondta az ügyvezető.

A sportnapra látogató Koczka Tibor alpolgármester úgy fogalmazott, az úgynevezett „Érzékenyítő” programoknak pont az a lényege, hogy fogyatékkal élő és egészséges együtt mozogjon, együtt dolgozzon, együtt örüljön. – A sport ez egyik legjobb érzékenyítő program, melyben például Szombathelyen tájékozódó futás is szerepelt, amit szülők és gyermekeik közösen küzdöttek le, megismervén egymás lehetőségeit – mondta a vasi székhely alpolgármestere.

A közös sport, a közös program öröme a résztvevőkön is látszott, egymást túllicitálva próbálkoztak a nehézségekkel. A FEHA reményei szerint nem utoljára.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére