Eredményes a partnerségi projekt

szróbert-HCs • 2014. szeptember 25., csütörtök •
A Városháza aulájában bruttó négyszázezer forintból kialakított civil sarok informatikai eszközökkel segíti a civil szervezetek munkáját – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális, civil és társadalmi kapcsolatok tanácsnoka, dr. Gaál Róbert, a polgármesteri hivatal jegyzője és Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal vezetője tartott.
Eredményes a partnerségi projekt

A kulturális, civil és társadalmi kapcsolatok tanácsnoka kiemelte: Korábban a kismamáknak, mostantól a civileknek is helyet biztosítunk a Városháza aulájában. A létrehozott civil sarok lényege, hogy informatikai eszközökkel segítse a civil szervezetek munkáját. Érdemes tudni, hogy ide is a portaszolgálatnál kell bejelentkezni, de a civil képújság igénybevételével a szervezetek olyan felvételeket, fotókat közölhetnek magukról, mely a saját életükről szól.

Takátsné Tenki Mária miután eredményesnek nevezte a partnerségi projektet, reményét fejezte ki, hogy minél többen élnek majd ezzel a lehetőséggel.

Gaál Róbert, a megyei jogú város jegyzője hozzátette: a város értékes részei a civil szervezetek, így ez a sarok mostantól őket szimbolizálja. A belső aulát igyekszünk az igényekhez igazítani, ezért is alakítottuk ki a képernyőt, informatikai eszközöket is tartalmazó pultot, mely közvetlen összeköttetésben áll a portaszolgálattal.

Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathely Civil Kerekasztal vezetője, mint elmondta, nagyon örült a lehetőségnek, hogy bemutatkozhatnak a helyi civil szervezetek. Ma már 20 olyan egyesület van, mely 3-5 perces videót készített, és be is mutatkozott már itt.
A civil sarok kialakítása bruttó négyszázezer forintból valósult meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére