Erdélyi Rolika a labdarúgópálya ördöge

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 15., kedd •
A szombathelyi fiatalemberrel újrajátszottuk a néhány évvel ezelőtt látott Barcelona - Manchester United Bajnokok Ligája finálét.
Erdélyi Rolika a labdarúgópálya ördöge

Minden sportmérkőzésen a legfontosabb, az eredmény. Ezért készülnek a játékosok több hónapon keresztül és elég egy apró figyelmetlenség és kihagyás, máris összeomlik a gondosan felépített kártyavárunk. Ennek ellenére cáfolnunk kell ezt a szemléletet, hiszen egy új irányból sikerült megközelítenünk a labdarúgást. Mindezt Erdélyi Rolikának köszönhetjük, aki meginvitálta szerkesztőségünk két tagját egy baráti focimeccsre.

Mivel közismert, hogy Rolika és apukája, László óriási Barcelona szimpatizánsok, elhatároztuk, hogy újrajátsszuk velük a 2011-es Bajnokok Ligája döntőt, amelyet a katalánok és az angolok vívtak. A találkozó végén a gránátvörös-kékek örülhettek, ezért itt volt az idő a visszavágásnak.

A megbeszélt időre értünk az Illés Akadémia műfüves pályájára, ahol egy közös bemelegítésre került sor. Rolikán már ekkor látszott, hogy komolyan készült az összecsapásra. Bizony a Frisss.hu újságírója a versenyfeladatok során is hátrányban volt.

A java viszont csak ezután jött. A kis csodacsatár ugyanis meglepetésünkre több ízben óriási gólt lőtt és még a járását segítendő botot is elhajította - ezzel jelezte az ellenfél számára, hogy komolyan vette az összecsapást.

A kemény, de sportszerű találkozó végén a győztes kérésének megfelelően - levezetésként - különböző labdás feladatokat kellett teljesítenie a vesztes csapat tagjának, aki ezúton üzeni a Barcelona következő csillagának, hogy a visszavágóra komolyabban fog készülni.

A Barcelona sikere mellett ez a nap leginkább Rolika miatt marad emlékezetes, hiszen Körmenden már kosarat is szerzett, de labdarúgó mérkőzést, bot nélkül megnyerni, igazán emberfeletti teljesítményre vall. A kacagástól hangos pályára időközben megérkeztek a fiatal labdarúgók, akik elismerő pillantásokat vetettek Rolikára. A végeredményt fedje jótékony homály, mert ezúttal nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos. Legalábbis a Frisss.hu újságírója szerint...

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére