Erdei Vándortábor a Vasi-Hegyháton

Szponzorált tartalom, Fotók: Varga Péter, Erdei Vándor Facebook • 2019. augusztus 19., hétfő •
Az Országos Erdészeti Egyesület által, a 10-18 éves, általános és középiskolás gyermekek számára meghirdetett gyalogos vándortábor betekintést ad a Vasi-Hegyhát gazdag természeti kincseibe, történelmi, kulturális és néprajzi értékeibe, hagyományaiba.
Erdei Vándortábor a Vasi-Hegyháton

A június 17-től augusztus 18-ig tartó Erdei Vándor elnevezésű programnak már a közepén járunk. Július közepéig hat csoportot fogadtunk, összesen 148 táborozóval.

 A résztvevő diákoknak a napi távolságok megtétele mellett gazdag programokat is kínálunk. Az egyhetes tábor Vasváron kezdődik, ahol az Eisenburg Kempingben szállnak meg a gyermekek és kísérőtanáraik. A Kemping melletti strand a hosszú utazás után felüdülést kínál! A felfrissülés után rövid séta során megismertetjük a résztvevőkkel a Vasvár-Szentkúti Parkerdőt. Második napon egy kb. 17 km-es szakasz során, a Vaskapu Parkerdőben ismerkednek meg a gyermekek a Vasvári Sánccal és a Vaskapuval. Ha elég erőt éreznek magukban a táborozók, akkor egy kb. 5 km-es kitérővel elkirándulhatnak a győrvári Kuruc-emlékműhöz is.

Harmadik napon szálláshely váltás következik; irány az Oszkói Hegypásztor Kör! A kétnapos oszkói tartózkodás során bemutatásra kerül az oszkói szőlőhegy, annak természeti és gazdag kultúrtörténeti, néprajzi értékeivel együtt. Egy napot pedig a Jeli Varázskertben töltenek a táborozók, ahol megismerkednek a Varázskert botanikai különlegességeivel. A gróf Ambrózy-Migazzi István-kilátóból és az idei évben átadásra került Lombkorona Tanösvényről a magasból is megcsodálhatják azokat.

Újra szálláshely váltás következik, ez alkalommal a Szajki-Tavak Kemping a cél. A kb. 12 km-es gyalogtúra közben a táborozók megállnak egy pihenésre Csehimindszenten, Mindszenty József bíboros szülőfalujában. Az Emlékház és Múzeum megtekintése után tovább indulnak Szajkra, ahol már várják őket a frissítő Szajki-tavak! Az utolsó teljes napon a Szajki Parkerdőben erdőismereti foglalkozással és utána természetesen strandolással zárjuk a hetet, majd másnap hazaindulnak fáradt táborozóink.

A hat nap alatt megtett 70-80 km-rel a hátuk mögött a diákok kissé elfáradva, de sok új ismerettel gazdagodva, „Jövőre is jönnénk!" felkiáltással búcsúznak, és viszik az ország minden részébe a Szombathelyi Erdészeti Zrt. jó hírét.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére