Ennyire viccesen még soha nem űzték el a telet Kőszegen

KA Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 28., kedd •
Többek között nagybőgő temetéssel is szórakoztatták a közönséget.
Ennyire viccesen még soha nem űzték el a telet Kőszegen

A farsangfarka alkalmából megszervezett mulatság idén sem maradhatott el Kőszegen. A belvárosban megrendezett eseményen bárki megtekinthette, ahogy a város lakói jelmezekbe öltözve, olykor vidám dalokkal és tánccal űzték el a telet. Az összegyűlt nézők hangos tapssal üdvözölték a tavaszt és a programokat.

A felvonulás élettel telt hangjai bezengték az egész főteret, asszonyok és férfiak együtt énekelve vigadtak. A legkisebbek sem maradhattak ki az utcabáli hangulatból, apró muffinnak, borznak és bohócnak öltözött gyerekek sétáltak a szüleikkel.

A bohócok mellett pergő lábú hölgyek ropták a táncot, de még Piroska, a farkas és a nagymamája is kilátogatott a rendezvényre, sőt egy borz-családot is láthattunk. Nem mindennapi látvány volt, ahogy egy katona és egy tavasz-tündér együtt vonultak, de reméljük, ez végre valóban elhozza a tavaszt!

A jelmezek felvonultatása után a Bozsoki Kökörcsin Színjátszó Kör eltemette a már jól megsétáltatott nagybőgőjét, amely szörnyű hasgörcsök miatt veszítette életét. Ezt követően Balogisztánból, vagyis a Balog Iskolából érkezett hölgyek táncoltak a közönségnek, majd vicces dalukkal igyekeztek az iskolába csalogatni a leendő diákokat.

A fergeteges hangulatnak a szomorkás, néhol felhős idő sem szabhatott gátat. A gyerekek csodálkozva figyelték az előadásokat és a végigvonuló jelmezeseket, a felnőttek pedig jót nevetve örültek az eseménynek. A legszerencsésebbeknek csak az ablakukon kellett kilesniük, hogy elcsípjék az utcabált.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére