Ének, zene, tánc, jelmez és erősember

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 12., vasárnap •
Farsangot tartottak pénteken az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központban, ahol Gadó András erősember tartott közönségszórakoztató bemutatót.
Ének, zene, tánc, jelmez és erősember

A Szombathelyen és vonzáskörzetében élő fogyatékos gyermekek szakszerű, egyéni szükségletekhez igazodó ellátását végzi az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. Az intézményben a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista, mozgássérült, halmozottan sérült, illetve társuló fogyatékosságként hallássérült, illetve látássérült gyermekek oktatása, nevelése folyik 3 éves kortól akár 23 éves korig. A gyerkőcök fejlesztését és jókedvét szolgálta a pénteki farsang is.  

Mintegy száz diák és tanár táncolt, énekelt és, ha a zene úgy kívánta, még ,,vonatozott” is az Aranyhídban, ahol Bánhegyi Attila főszervező diktálta a tempót és szabott fazont a műsornak.

Jelmezes gyerekek sokasága éreztette, itt bizony farsangi mulatság zajlik, mindenki jókedvűen szórakozott a műsoron, a gyerekek osztályonként beöltöztek, az általános iskolások felvonultak, és idén igazán nagy dolog történt, hiszen minden nyolcadikos beöltözött és jelmezt öltött. Emellett már az is hagyomány, hogy meghívunk egy-egy hírességet, szombathelyi példaképet – tette hozzá a főszervező. 


Aztán, amikor Gadó András erősember megérkezett, zúgott a taps, és nemcsak az eddigi világbajnoki és Európa-bajnoki érmeinek szólt az elismerés, hanem annak is, hogy egyszer csak felkapott egy kb. 50 kg-os lányt (persze előre megbeszélték, hogy ki vállalja – a szerk.) és szinte súlyzózni kezdett vele. Ezt követően pedig 2 darab 15 kg-os söröshordót (klasszikus versenyszám az erősember-versenyeken) tartott a feje fölé nyújtott kézzel. A feladat az volt, hogy minél hosszabb ideig tartsa. András be is vállalt egy 45-90 másodperc közötti eredményt, közben pedig öt vállalkozókedvű tanuló és tanár is megtippelhette az időeredményt, ami végül 56 másodperc lett és vastaps jutalmazta.

Ezután az Aranyhíd nebulói is kipróbálhatták, hogy mennyi másodpercig bírják megtartani a két söröshordót. Aztán mindenki ajándékot kapott, a győztes tippelő pedig Gadó András szponzora jóvoltából még egy mobiltelefonnak is örülhetett.   


A fogyatékossággal élő gyermekeket akartam még jobban felvidítani, azt hiszem, hogy az engem támogató egyik célcsoport és a többi szponzor jóvoltából ez sikerült is – fogalmazott az erősember, aki áprilisig készül, akkor aztán majd megkezdődik a versenyszezon. 

Szeretném az ország 12 legerősebb embere közé küzdeni magamat, tavaly ugyanis épphogy lemaradtam erről. Majd ősszel, szeptemberben a könnyűsúlyú erősember-világbajnokságon szeretném képviselni hazánkat – összegezte idei céljait Gadó András.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére