Győzött és csoportelsőként lépett tovább az Európa Kupában a Körmend

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 25., szerda •
Remek első félidőt követően óriási zűrzavar következett, de minden jó, ha a vége jó...
Győzött és csoportelsőként lépett tovább az Európa Kupában a Körmend

Egis Körmend - Bnei Herzliya
91-88
(21-13, 20-20, 21-29, 29-26)

Körmend: Gibbs 16/9, Petty 16/3, Allen 14/3, Loveridge 10/6, Smith 10/3, Horti 10, Ferencz 8/6, Csorvási 7, Németh -.

Remek első félidővel rukkolt a ki a Körmend. Allen és Ferencz pontjainak köszönhetően hamar nagy előnyre tettek szert a hazaiak. A dobószázalék nem volt annyira kiemelkedő, de ezt tudta kompenzálni a Rába-parti alakulat kemény védekezésével. Aztán óriási fordulat következett, mert a harmadik negyedben eltűnt a hazai előny. Szűk 10 perc alatt dolgozta le hátrányát a Bnei Herzliya. A záró etapra aztán mindkét csapat idegesen játszott és végül a büntetővonalról dobott pontjainak köszönhetően nyerte meg az utolsó csoportmérkőzését a Körmend. 

Győzelme mellett azért is örülhet a piros-feketék szimpatizánsai, mert a csapat továbbjutott, ugyanis a Bonn idegenben győzedelmeskedett. 

40. perc: Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lélegzetvételnyi előnyhöz mégis a vendégek jutottak, miután Adrien hintett egy szép hárompontos kosarat. A hazaiak nem adták fel és Loveridge válasza után máris jött az izraeli kispad részéről az időkérés. A végére igazi büntetőpárbajra került sor, az idegek harcát végül a Körmend nyerte. (Végeredmény: 91-88)

35. perc: Green triplájának örülhetett a vendég kispad. Nem csak a szép kosárnak örülhettek, hanem annak is, hogy átvette a vezetést a Bnei. Loveridge azonnal felelt kintről, majd Petty a büntetővonal mögül volt eredményes. Azonban hiába lett pontosabb a piros-feketék támadása, a jó védekezéssel továbbra is adósak. (72-74)

30. perc: Továbbra sem találja az első félidőben mutatott formáját a Körmend. A pontatlan és elkapkodott támadások mellé, sokkal "puhább" védekezés párosul. Potocsnik mester többet cserél, hátha meghozza a várt eredményt. A hajrára ismét időt kért a Körmend - érthető, kettő pontra jött fel a Bnei Herzliya. Azonban itt nem ért véget a meglepetések sora, az utolsó kosár megszerzésével ledolgozta hátrányát a vendég együttes. (62-62)

25. perc: Nem indult jól a félidő körmendi szemmel. A vendég csapat nagyon elkapta a fonalat és egyre jobban rámentek a hazaiak nyakára. Nem csoda, hogy időt kért a Körmend. Gibbs szedte ráncba a társaságot, de támadásban továbbra sem muzsikálnak jól a Rába-parti kosarasok. Szerencsére az időkérés megfogta a vendégeket is. (54-46)

Körmendi pontszerzők: Ferencz 8/6, Smith 8/3, Petty 7/3, Allen 7/3, Horti 5, Gibbs 4,  Csorvási 2.

20. perc: Állandósult a 10 pontos különbség, mégis időt kért Gasper Potocsnik. Az izraeli csapat mezőnyből alig több, mint 30%-os pontossággal tüzelnek, így hiába hajt a kékeknél Adrien és Dennis, csak tisztes távolságból követik a körmendi együttest. Ferencz Csaba és Petty ismét szórt egy trojkát, de a túloldalról is érkezett kettő, így a félidőben 41-33 áll az eredményjelzőn. (Félidőben: 41-33)

15. perc: A második negyed is körmendi pontokkal kezdődik és hamar időt kell kérnie a vendégek mesterének, mert felzúgott a "Tíz, tíz, tíz"-rigmus. A timeout kicsit megfogta a csapatokat, nagyon kevés kosár született, ami inkább a rohanás számlájára írható. (29-17)

10. perc: Eddig nagyon jól védekezik a Rába-parti alakult, igaz támadásokban nem olyan pengék, de eddig lehet oka a panaszra a közönségnek. Smith megmutatta, hogy ő is tud triplát dobni, ha kell. Majd Horti és Green ütközését követő ítélet, illetve egy körmendi ziccer rontása borzolta az idegeket a lelátón. A negyed végén Leumi kozmetikázta az eredményt, de így is meggyőző játékkal rukkoltak ki a hazaiak. (21-13)

5. perc: A vendégek hozták el a feldobást, de szabálytalan zárás miatt a Körmend szerezhette meg az első pontokat Ferencz Csaba révén. A mérkőzés alaphangulatát mindenesetre meghozta a csapatkapitány triplája. Aztán Smith kapott az arcához, védekezés közben kapott ütést a szájára. Majd Allen és Horti is betalált, a közönség pedig extázisban ugrált a találkozó elején. A vendégek egyelőre csak a palánk alatt veszélyesek - szerencsére. (10-6)

A hazai kezdőötös a következő: Gibbs, Smith, Ferencz, Allen, Horti

Most vagy soha - ez is lehetne a jelszó szerda este a Rába-parti városkában, ahol az izraeli Bnei Hezliya vendégeskedik. Az Egis Körmend együttesének célja, hogy az Európa Kupa második csoportkörének záró mézkőzésén nyerjenek. A győzelem mellett más eredményektől is függ Ferenczék továbbjutása, de bizonyára mindent megtesznek, amit tudnak a piros-feketék.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére