Elmaradt a meglepetés, Norvégia jutott a legjobb négy közé

Frisss - fotó: darkroom • 2017. január 24., kedd •
Egy kapussal nyerte meg a találkozót északi riválisunk, pedig pontosabb befejezéssel akár mi is nyerhettünk volna.
Elmaradt a meglepetés, Norvégia jutott a legjobb négy közé

Norvégia - Magyarország
31-28
(17-10)

Magyarország: Mikler – Harsányi 3, Zubai, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Lékai 1.
Csere: Fazekas (kapus), Balogh Zs., Dzsamali, Juhász Á. 1, Császár 11 (6), Bodó 5, Ancsin, Bánhidi 6, Schuch.
Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
Norvégia legeredményesebb játékosai: Hansen 6, Tonnesen 5, Sagosen 5 (1).

 

60. perc: Húsz év után juthattunk volna a legjobb négy közé a kézilabda világbajnokságon, amely ezúttal nem jött össze. Norvégia viszont ünnepelhet, hiszen első ízben került elődöntőbe. Császár büntetőjével zárult a párharc, amelyet a védekezés közti különbség döntött el. 

A mérkőzés legjobbjának nem csoda, hogy Bergerudot, a norvég kapust - választották. (Végeredmény: 31-28)

58. perc: A fiatal Bodó Richárd távolról, míg Császár a hétméteres vonal mögül talált be a kapuba. Mikler hiába védett bravúrral, mert a játékvezetők visszaadták a labdát a norvégoknak, akik másodjára már nem hibáztak. Majd ismét Bodó lőtt egy óriási gólt, a novég kispad pedig időt kért. (30-25)

53. perc: Tönnesen vette hátára a norvég csapatot, kétszer is betalált. A magyar oldal pedig koránt sem fest ennyire jól: Császár lökete a kapufáról kifelé pattant, Schuch kiállítás sorsára jutott. Sajnos ez nem a mi esténk, már a játékosok arcán is ott a tanácstalanság. (29-21)

47. perc: Belemenés miatt ismét elveszik a játékvezetők tőlünk a labdát. A norvég támadások rendre góllal zárultak, így Sabaté időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Bodó talált a hálóba, majd Mikler hárított egy lövést. Állandósul a 7-9 gólos különbség. (26-18)

42. perc: A kapuscsere sem segít, Fazekas sem tud érdemben hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Egy letámadást követően Császár jutott a kiállítás sorsára, ez pedig tovább növelte a norvégok előnyét. Amikor pedig azt hihetjük, hogy a kettős emberelőnyt ki tudjuk használni, akkor egy ziccer lövünk a kapusba. Szerencsére Bánhídi betalál, de korai az öröm, mert az ellentámadásból a norvégok is. (24-16)

36. perc: Császár kétszer is eredményes volt a második játékrész elején, azonban Hansen csúfította el az összképet. A magyarok próbálnak mindent megtenni a hátrány csökkentéséért, de nagyon szívósan játszanak a norvégok. Sajnos a védekezésünk nem mondható túlzottan jónak, hiszen alig több, mint fél óra alatt 20 gólt kaptunk. (21-14)

30. perc: Hansen csapott oda Lékainak, szerencsére nem történt komolyabb baja honfitársunknak. Emberelőnyből Harsányi volt eredményes, de az ellentámadásból Sagosen is betalált. Micsoda pechünk van: kapufát lövünk, amely a kapus kezében köt ki, a kontrából pedig a norvégok lőttek gól. Mi tagadás, eddig ellenfelünk sokkal összeszedettebb játékkal rukkolt ki. (Félidőben: 17-10)

27. perc:Sagosen és Bánhídi is betalált, ráadásul Myrholt kiszórták a sípmesterek. Emberhátrányban a norvégoknak sem megy a játék, azonban a nem tudjuk kihasználni az előnyt, kisegíti ellenfelünket a kapufa. A félidő végére igazi adok-kapok alakult ki a pályán. Belemenés, eladott labda, lépéshiba színesítette a játékot. Az őrült rohanásból a norvég válogatott jött ki jobban. (14-8)

22. perc: Ez az! Előbb Bodó lőtt távolról egy szép gólt, majd Mikler hárított egy ziccert. Sajnálatos, hogy lépéshiba miatt elvették tőlünk a labdát a játékvezetők. Harsányi csent el egy labdát és vitte végig - tökéletes befejezéssel. Nem meglepő, hogy a norvég kispad időt kért. (11-6)

18. perc: Juhász góljával kapaszkodunk, de Johannessen tesz róla, hogy a magyarok ne kerüljenek lőtávolon belül. Ráadásul Harsányi két perces kiállítást kapott. A támadásépítésünkkel nincs gond, sokkal inkább a helyzetek kihasználásával. Sajnos Mikler sem hozza eddig azt a szintet, amelyet a dánok ellen mutatott. Sabaté mester homlokán szaporodnak a ráncok, miután Balgoh passzolta el magát. (11-4)

14. perc: Éledezünk, mert Balogh betörésénél szabálytalankodtak a védők, a megítélt hétméterest pedig Császár értékesítette. Aztán Hansen meglőtte saját maga harmadik, csapata hetedik gólját. Támadásban nem vagyok élesek, Mikler pedig hiába védett egy nagyot, Tonnensen lövésével szemben tehetetlen volt. (9-3)

7. perc: Nagyon rosszul kezdtünk. Első támadásunkból igaz még egalizáltunk, de Hansen vezérletével zsinórban 5 gólt dobtak a norvégok. Nem csoda, hogy a magyar szövetségi kapitány időt kért a 7. perc végén. (6-1)

Nem indult túlzottan jól a férfi kézilabda válogatottunk szereplése az idei világbajnokságon. A csoportkört két vereséggel kezdték Császárék, így komoly lépéshátrányba kerültek a továbbjutást illetően. Chile és Szaúd-Arábia elleni találkozó nem okozott gondot, viszont az utolsó mérkőzésen Fehéroroszország két góllal múlta felül Xavier Sabaté szövetségi kapitány együttesét.

A bíztató jelek azért megvoltak, hiszen Mikler Roland egyre jobb formában védett, ráadásul visszatért Nagy László is, aki óriási lökést adott a csapatnak. Hiba lenne eltitkolni Sabaté mester szerepét is, aki remekül keverte a kártyákat. Gyors támadójátékkal rukkolt ki válogaottunk, ez pedig nem ízlett Dániának, így a magyarok örülhettek a nyolcaddöntő végén.

Ma kora este pedig a cél a négy közé jutás. Persze ezúttal sem lesz könnyű dolga Császáréknak, hiszen Norvégia ellen kellene kirukkolni hasonló játékkal a győzelem érdekében...

közösség

további frisss

lap tetejére