Ellepték a természetjárók a várost

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. november 14., szombat •
Rendkívül kedvező időjárási feltételek fogadták a szombati Szent Márton túra résztvevőit, hiszen a Herman Ottó Szakképző Iskolától egészen a Parkerdőig, majd visszafelé is ragyogó napsütéses időben, a Barangolók Természetbarát Sportegyesület szervezésében teljesíthették immár huszadik alkalommal a különböző távokat.
Ellepték a természetjárók a várost

Nagy nyüzsgés volt már kora délelőtt a Hermann Ottó Szakiskola Kollégiumi épületében, a regisztrációnál, hiszen a természetjárás szerelmesei az 5, a 10 és a 20 km-es túrák közül választhattak. 

A távokat térkép és útvonalleírás alapján járták végig, és az ellenőrzőpontokon pedig lebélyegeztették a rajtlapjukat – ezt Máyerné Kőszegfalvi Katalintól, az egyesület elnökétől tudtuk, meg, aki azt is elmondta, hogy Budapestről, Dunaújvárosból, Pécsről, és Körmendről is érkeztek, de legtöbben a szombathelyi általános iskolásokból, az, oladiból, a Désiből, a Nyitra és a Paragvári utcaiból jöttek, de még eisenstadti túrázó is teljesítette a távot.  

Mind a húsz alkalommal részt vett a túrán Fülöp Gábor, a Dési Huber István Általános Iskola pedagógusa, aki honlapunknak elmondta, hogy a korábbi évekhez képest – ebben a rohanó világban – egyre nehezebb a diákokat természetjárásra ösztönözni.

A Szent Márton túra legidősebb résztvevője Vasvárról érkezett és az 5 km-es távot teljesítette. Varga Jenő a frisss.hu-nak elmondta, hogy a vasvári csapat nagyon lelkes és így, ebben a csodálatos kiránduló időben neki is könnyebben ment az 5 km-es táv teljesítése. 

A túra végén zsíros kenyérrel és a különleges recept alapján készített barangoló teával várták a célba érkezett mintegy ötszáz túrázót.

A Szent Márton túrát jövőre is megrendezik. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére