Elkészült a hely, ahová újra szívesen járnánk iskolába

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 11., kedd •
Nagyon irigyeljük azokat a diákokat, akik szeptembertől a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium falai között kezdik meg a tanévet. A több mint két milliárd forintból épült intézmény szebb lett, mint gondoltuk.
Elkészült a hely, ahová újra szívesen járnánk iskolába

Pontosabban 2,2 millárd forint, ami száz százalékban az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozása által valósult meg egy évvel azután, hogy tavaly szinte hasonlóan nagy hőségben letették az iskola alapkövét. Most a Táncsics Mihály u. 48. alatt egy 10 ezer négyzetméter alapterületű új egyházi iskola épült, ahol a tanulók európai színvonalú oktatási infrastrukturális körülmények között tanulhatnak szeptembertől.

A megnyitón elviselhetetlen volt a hőség

Az új Brenner-iskola akadálymentesített, ugyanakkor a célok között megfogalmazódott az is, hogy a hátrányos helyzetű vagy a sajátos nevelési igényű tanulók helye lehet.

Akik tudták a megoldást a nap ellen

A huszonnégy tantermes iskolához a nagy udvar mellett tornacsarnok és kistornaterem is tartozik. A tantermek mellett tizenegy csoportteremet, laborokat, szertárakat, öltözőket alakítottak ki a külsőleg és belsőleg nagyon modern épületben.

Modern és hagyományos egyszerre

Veres András megyéspüspök a frisss.hu-nak a megnyitón elmondta, neki nem volt meglepetés az épület, a munkálatokat az elejétől a végéig figyelemmel követte. „Annyira szép, hogy biztos vagyok benne, mind a gyerekek, mind a szüleik érdeklődését fel fogja kelteni és örömmel fognak ebbe az iskolába járni”- tette hozzá.

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Veres András megyéspüspök, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Puskás Tivadar polgármester a végén bejáráták az egész épületet

A megnyitón jelen volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere aki úgy nyilatkozott a frisss.hu-nak, hogy „az ember sok helyen jár és én sok helyen átvágok szalagokat, de ami itt van, ez a több mint tízezer négyzetméter, ezzel az építési kultúrával az teljesen lenyűgöző. Nem találok szavakat. Egy év alatt felépítették. Úgy gondolom a mai világban, a hit és a tudás édestestvérek,egymást erősítik, valamint nagyon fontos itt 21. századi színvonalon lesz az oktatás és nem csak külszínben, hanem a tartalomban is.”

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére