Elképesztő állatokkal osztja meg otthonát a szombathelyi testmódosító

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. szeptember 15., péntek •
A brazíliai fekete madárpókoktól, az afrikai óriáscsigákon át egészen a mexikói királysiklóig minden megtalálható Csirmaz Péternél.
Elképesztő állatokkal osztja meg otthonát a szombathelyi testmódosító

Csirmaz Péternek a testmódosítás mellett van egy másik érdekes hobbija is: egzotikus állatokkal veszi körül magát. A furcsa élőlényeket most, nekünk is megmutatta…

Miért döntöttél úgy, hogy egzotikus állatokkal osztod meg az otthonod? 

Régen féltem a madárpókoktól, talán ezért is kezdtem beköltöztetni őket. Kíváncsi voltam, hogy valójában milyenek. Ezek például eleve nem rendelkeznek erős méreggel és nagyon nyugodtak. A brazíliai fekete madárpókokat alkalmazzák terápiás célra is. Másrészt számomra érdekes megfigyelni azt, hogyan működnek ezek az élőlények. 

Mi volt az első különleges állatod? 

Szinte mindig is tartottam különböző rágcsálókat, de az első különlegesebb állatom egy egyiptomi tüskésegér volt. Régebben volt még szakállas agámám, óriás ostorfarkúm, halloween rákom és afrikai fehérhasú törpesünöm is.  

Rengeteg terrárium van a szobádban. Pontosan milyen állatok laknak itt?

Most van egy patkányom, egy tengerimalacom, egy díszes szarvasbékám, egy mexikói királysiklóm, két afrikai óriáscsigám, néhány madagaszkári- és afrikai ezerlábúm, egy göndörszőrű madárpókom, rengeteg csótányom és három brazíliai fekete madárpókom. 

Milyen állatot tartanál még szívesen? 

A napokban tudtam meg, hogy lehet struccot venni és el is gondolkodtam azon, hogy hozok egyet. Menő lenne egy udvari strucc, de kiderült, hogy csak hármasával adják őket. Az már túl sok. Ha lenne nagyobb terem, akkor teknős is szóba jöhetne. Egyébként tartanék hiénát is, de sajnos azt egyelőre nem lehet.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére