Életmentő kézilabdázók

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. október 30., péntek •
Szombathely, a Segítés városa program 2011-ben indult. Az országos mintaprogrammá vált, az újraélesztés megismertetését és a segítés motivációját erősítő programhoz csütörtökön a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia sportolói is csatlakoztak.
Életmentő kézilabdázók

Galambos Tamás, a klub társadalmi elnöke javaslatára ezúttal a kézilabdázó lányok gyakorolták be a keringési- és légzőrendszer újraélesztésével kapcsolatos ismereteket.

Nem kevesebb, mint ötven Ambu újraélesztő baba segítségével az U11, az U12, a 3 serdülő, a junior és a felnőtt csapat tagjai, összesen mintegy száz kézilabdázó számára Horváth Lajos és Horváth Balázs mentőtiszt tanította meg az újraélesztést. Az október 29-i eseményen, az oladi általános iskola tornacsarnokában a kézis csajok mellett a klub valamennyi alkalmazottja és vezetője is részt vett. 

Galambos Tamás a helyszínen elmondta, hogy ez egy igazi közösségi rendezvény volt, ahol csak fontos és hasznos információkat kaptak a lányok. 
A sportolóknak is nagyon hasznos lehet, és jó, ha felkészülnek rá, hogy akár sportrendezvény közben, akár az utcán, vagy bárhol problémát észlelnek, magabiztosan tudjanak segíteni. A közel száz lány egy közösséget alkot, egy helyre járnak edzeni, ugyanazon klub mezeit viselik, ez is megkönnyíti az ismeretek elsajátítását - tette hozzá a társadalmi elnök. 

Szendrei Barbara, a csapat beállósa szerint az ilyen közösségi események is hozzájárulnak a csapat minél jobb összekovácsolásához, és a sok együttlét még jobb eredményekhez segítheti a klub játékosait. 

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia létszáma több száz fő, ezért a program folytatása törvényszerű. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére