Elég pénzt gyűjtöttek a magyar "legós" találmány gyártásához

vkriszti-origo.hu • 2014. augusztus 07., csütörtök •
Huszonöt millió forintot sikerült összegyűjteni a fejlesztőknek az Smart Brick gyártásához. A magyar találmány már karácsony előtt megjelenhet a boltok polcain. Ez az új technológiás távirányító lehetővé teszi a fejlett legójárművek vagy akár robotok vezérlését okostelefonról vagy táblagépről.
Elég pénzt gyűjtöttek a magyar legós találmány gyártásához

Bár a szerkezet főként meglévő technológiákon alapul - például Bluetoothon keresztül kommunikál a legóautókkal -, hasonló terméke eddig nem volt a Lego cégnek, amely csak a hagyományos, infravörös vezérlést árulta játékaihoz. Ennek azonban nagyon rövid a hatótávja, ráadásul erős napfényben nem is működik , ellenben a Smart Brick akár száz méterig, egyidejűleg tizenhat járművet is képes vezérelni.

A találmány karácsonyra már nyolc ország boltjainak polcain is megjelenhet. Elsőként a Kickstarter közösségi finanszírozó portálon, előrendelői csomagot vásárlók kapják majd meg a szerkezetet.

Pásztor Lénárd, a projekt egyik szülőatyja az Origónak elmondta, hogy már nyolc országból keresték meg őket olyan cégek, akik viszonteladóként szeretnék forgalmazni az SBricket. Más cégek magát a technológiát alkalmaznák saját termékeiben, a felhasználók pedig új funkciókat és kiegészítőket javasolnak a fejlesztőknek.

Az SBick lelkét képező lapkát a legójátékokon túl otthonautomatizálási megoldásokba is be lehet építeni.

közösség

további frisss

lap tetejére