Együttműködés, partnerség és megelőzés-centrikusság - Új elöljáró a vasi katasztrófavédők élén

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 16., csütörtök •
Beiktatták dr. Bognár Balázs Lajos ezredest, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, aki a csapatzászlót is átvette elődjétől, a magasabb beosztásba helyezett Erdélyi Krisztián ezredestől. A Megyeházán tartott ünnepi állománygyűlésen jártunk.
Együttműködés, partnerség és megelőzés-centrikusság - Új elöljáró a vasi katasztrófavédők élén

A megyei kormányhivatal és  a megyei közgyűlés vezetője, valamint Szombathely polgármestere jelenlétében rendezték meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlését, amelyen Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója mutatta be az új megyei igazgatót. 

Az iparbiztonság, a kritikus infrastruktúra-védelem és a katasztrófa-helyzet felszámolásban nagy tapasztalatokat szerzett szakember, megfelelő vezetői képességekkel rendelkezik és most egy jól működő, stabil alapokon álló igazgatóságot vehet át – ezekkel a szavakkal jellemezte az új Vas megyei igazgatót és a szervezetet az OKF főigazgatója, majd megköszönte Erdélyi ezredes, korábbi megyei igazgató és helyettese, Seper ezredes munkáját, utóbbinak azért, hogy január 1-től megbízottként vezette a megyei igazgatóságot.
 

Erdélyi Krisztián elköszönő megyei igazgató beszédében megköszönte azt a kiemelt támogatást, melyet a társszervezetektől kapott, majd maradandó élménynek nevezte a vasi tűzoltó-találkozó elindítását, azt a pillanatot, amikor tűzoltó-technikai eszközök sokaságával és tűzoltók százaival telt meg a Fő tér.
Az állandó tűzoltó-tárlat kialakítását és a megyei, járási önkéntes mentőcsoportok rendszerbe állító gyakorlatait is fontosnak tartotta megemlíteni, majd azt hangsúlyozta, hogy nyugodt lelkiismerettel adja át az igazgatóságot utódjának. 

Erdélyi Krisztián ezredes 2 évig látta el a megyei igazgatói beosztást, január elsejétől pedig az OKF általános főigazgató-helyetteseként már nemcsak a megye, de az egész ország katasztrófavédelméért is felelős lesz. 


Dr. Bognár Balázs Lajos, az új megyei igazgató miután megköszönte a bizalmat kijelentette: egy tűzoltótiszt életében talán nincs is fontosabb mérföldkő, mint amikor az elöljáró olyan feladat elé álltja, amely egy megye érdekében szól.
A vasi családi gyökerekre is büszke főtiszt Győrött született, a hadtudományok doktora, aki korábban katonai igazgatással, veszélyhelyzet-kezeléssel, infrastruktúra-védelemmel, kíbervédelemmel is foglalkozott, de a nagy dunai árvízi védekezésnél és a vörösiszap-katasztrófa felszámolásánál is komoly tapasztalatokat szerzett.

Akkor leszünk egy csapat, ha jelen lesz a bajtársiasság, a feltétel nélküli bizalom. A sikereimet nem érhettem el szerető család, kollégák támogatása nélkül, és úgy gondolom, ezután sem lesz ez másképp. Az elért eredmények jövőbeni fokozása, a megelőzés-centrikusság, a szomszédos megyékkel való együttműködés és a társszervekkel történő partnerség lesz a prioritás – tette hozzá Bognár ezredes, aki szerint 2017-ben a tudatos veszélyhelyzeti megelőzést, az önkéntes mentőszervezetek szerepvállalását, de az önkéntes tűzoltó mozgalmak munkáját is tovább kell folytatni. 

Ezt követően a csapatzászló ünnepélyes átadása történt meg, majd Harangozó Bertalan kormánymegbízott ünnepi beszédében mind a leköszönő, mind az újonnan kinevezett elöljárónak gratulált.

Ugyanezt tette meg az ünnepi állománygyűlést követő állófogadáson fogadáson Majtényi László , Vas megye Közgyűlésének elnöke is. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére