Egyetlen kérdés tartja izgalomban Európát: Real vagy Juve?!

Frisss - fotó: • 2017. június 03., szombat •
Szombat este kiderül, hogy az erőfutballt játszó olaszok, vagy a látványos, technikás labdarúgással kirukkoló spanyolok örülhetnek
Egyetlen kérdés tartja izgalomban Európát: Real vagy Juve?!

Cardiff a labdarúgás fővárosa. Legalábbis ma estig mindenképpen kiérdemelte ezt a titulust. A Bajnokok Ligája fináléját ugyanis a walesi városban rendezik,a mely több szempontból is tartogat érdekességet. Kevés játékos mondhatja el magáról, hogy hazájában léphet pályára egy BL-döntőben. Már pedig ilyen kuriózummal is találkozhatunk ma este a televízió képernyőjén keresztül. Gareth Bale a walesi válogatott és a Real Madrid klasszisa ugyanis várhatóan a kezdőcsapat tagjaként lép pályára a Juventus elleni fináléban. Amennyiben a királyi gárda győzedelmeskedne, Bale csatlakozhat egy szűk elithez.

A sorozat történetében csak két labdarúgónak sikerült átélni a csodát, hogy szülővárosában nyerhet BL-trófeát. Ez Di Livio a Juventus (döntő: Róma - 1996), valamint Anelka a Real Madrid (döntő: Párizs - 2000) klasszisa található ezen a listán.

A tavalyi döntőben egyébként 2-1 arányban győzedelmeskedett a királyi gárda, amely városi riválisát, az Atletico Madrid gárdáját győzte le. Egyébként érdekesség, hogy a BL 1991-es megalapítását követően még egyetlen csapat sem tudott duplázni. A spanyoloknak így erre is megvan minden lehetősége.

Ugyanakkor hiba lenne leírni a Juventus együttesét, amelyet a szezon elején lesajnáltak a szakértők, most pedig mindenkire rácáfolva készülhetnek az esti fináléra. A zebrák a Lyon, Sevilla, Dinamo Zágráb kvartettből lépett tovább és a Portót, a Barcelonát és a Monacót búcsúztatva jutottak a cardiffi döntőbe.

A Realnak viszonylag könnyebb dolga volt a csoportkör alatt: Legia Varsó, Sporting és a Borussia Dortmund jutott a spanyoloknak, majd a egyenes kiesési szakaszban a Napoli, a Bayern München és az Atletico Madrid jutott Zinedine Zidane együttesének.

 

BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ
Cardiff - 20.45
Juventus–Real Madrid

közösség

további frisss

lap tetejére