Egyedülálló rekreációs- és sportövezet lesz Szombathelyen

szróbert-HCs • 2014. szeptember 22., hétfő •
Megtörténik a Csónakázó tó és környezetének rekreációs övezetté alakítása, mely számos szabadidős, sport- és kulturális szolgáltatást nyújt majd az itt élők és az idelátogatók számára – hangzott el az Integrált Városfejlesztési Stratégia beruházásindító ünnepségén, ahol Puskás Tivadar polgármester átadta a munkaterületet a kivitelezőnek. A műjégpályával szemközti kis parkolóban Benkő János projektmenedzser a frisss.hu-nak elmondta, hogy a tervek megvalósítása érdekében Szombathely 732.705.733 forint támogatást nyert, majd hozzátette, hogy a futóknak nem jó hír, de a munka ideje alatt az építési területen nem lehet sportolni.
Egyedülálló rekreációs- és sportövezet lesz Szombathelyen

A kiadott közlemény szerint Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében a NYDOP-3.1.1/B1-13-k-2013-0007 azonosítószámú „Új Városliget építése Szombathelyen” című projekt megvalósítása érdekében 732.705.733 forint támogatást nyert. A projekt eredményeként megtörténik a Csónakázó tó és környezetének rekreációs övezetté alakítása, mely számos szabadidős, rekreációs és kulturális szolgáltatást nyújt a látogatók számára.
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése által elfogadott 2007-2013 időszakra szóló Integrált Városfejlesztési Stratégiában megnevezett fejlesztendő akcióterületek III. ütemeként valósul meg az „Új Városliget építése Szombathelyen” című, a Csónakázó tó és környezete fejlesztését célzó projekt - hangzott el a szeptember 22-i sajtótájékoztatón. 

Puskás Tivadar polgármester miután a projekt jelentőségét méltatta, a projekt egyes elemeit is kiemelte, majd jelképesen átadta a munkaterületet a kivitelezőknek.  

A projektelemekről érdemes tudni, hogy azok több helyszínen valósulnak meg. Az akcióterület Szombathely a Csónakázó-tó és közvetlen környezetében került kijelölésre. (Gagarin út. - Károlyi G. tér – St Quirinus sétány és Perint sétány (Perint Patak) – Rohonci út – Dolgozók útja – Aranypatak u. – Nádtó . u – Ernuszt Kelemen u. – Dozmat u. - Torony u. - Eötvös J. u. - Pohl-Tó u - Szabadföldi u – Márton Áron u. – Kárpáti Kelemen u. – Homok u. – Kétrózsa köz – Jégpince u. – Jókai Mór u – Gagarin út.)

A projekt keretében már folynak az átalakítások a Mesevár Óvodában is. A közbeszerzési eljárásban sikeresen szerepelt Bereczki Kft. 2014 áprilisában kezdte meg a munkálatokat. Az óvoda kis lakói november végén vehetik birtokba a megújult intézményt.

A projekt következő lépéseként megkezdődnek a munkálatok a Csónakázó tónál. Az első ütemben a nyilvános mellékhelyiségek építése indul, melynek kivitelezője a Bereczki Kft. A partmenti sétányon és a szigeten kiépítik közvilágítást, melyre Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Villkász Kft-vel kötött szerződést. A munkálatok várhatóan 2015. év elején fejeződnek be.

A szigetre vezető híd és parkoló, a Kenderesi úti parkoló és az Emlékmű alatti parkoló kivitelezési munkálatai is elkezdődtek. Első ütemben az Emlékmű alatti régi parkolók felújítása és újak kialakítása történik meg. A munkálatokat Meliorációs és Rekultivációs Kft. végzi el.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére