Egy tehetséges tini erősíti a SzoESE női kosárlabda együttesét

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 23., csütörtök •
A tizenhat esztendős Fekete Tünde édesapja nyomdokain haladva szeretné meghódítani a csúcsokat.
Egy tehetséges tini erősíti a SzoESE női kosárlabda együttesét

Ritkán látni olyan tehetséges játékost, aki fiatalos lendülettel, mégis kellő komolysággal lép pályára. Fekete Tünde pedig ezeknek a kritériumoknak megfelel. A SzoESE egyetemi bajnoki mérkőzésén elszántan harcolt a tehetséges kosaras, aki ha kellett pontot dobott, vagy saját palánkja alatt szerzett labdát, lepattanót. Szabó László, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület vezetőedzője szerint az irányítóként és bedobóként is számításba vehető játékosra nagy jövő vár.

Rendkívül jó érzékkel megáldott kosarasról van szó, akire az utánpótlás mérkőzéseken figyeltünk fel. Úgy gondoltuk a vezetőséggel, hogy bizonyítási lehetőséget kell adnunk neki az idősebbeknél is és ott is megállta a helyét. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen rövid idő alatt beépült a csapatunkba és reményeim szerint hosszú évekig erősíti a SzoESE keretét - mondta Szabó László.

Fekete Tünde viszont két lábbal áll a földön és tinédzserkora ellenére éretten és megfontoltan nyilatkozott saját tudása és eredményei kapcsán.

Hogyan ismerkedtél meg a kosárlabdával?

Édesapám sokáig kosarazott, így hamar a figyelmem középpontjába került ez a sportág. Nagyon megtetszett ez a labdás ügyességi játék és tudtam, hogy egyszer ki fogom próbálni. Viszonylag későn kerültem kapcsolatba a kosárlabdázással, tíz évesen vitt el apu egy edzésre. A Szombathelyi Sportiskolában ismerkedtem meg a sportág alapjaival és szép lassan végigjártam a korosztályos csapatokat. Az utóbbi időben rendszeresen tréningezek a felnőtt csapattal, amit rendkívül élvezek. Nagyobb a felelősség, de a kihívás is, ez pedig nagyon tetszik.

A keretben Te vagy az egyik legfiatalabb. Sikerült beilleszkedned a csapatba?

Úgy gondolom, ameddig az alázat és a tisztelet megvan bennem az idősebbek felé, addig nincs probléma. Nagyon örülök, hogy tárt karokkal fogadtak és kedvesek voltak velem a csapattársak. Nem éreztem semmilyen megkülönböztetést.

Ha nem a pályán vagy, hol töltöd leginkább a szabadidődet?

Jelenleg a Nagy Lajos Gimnáziumban tanulok, így sok pihenőben nincs részem. A tanórák után edzésre, vagy mérkőzésre megyek. A tanulás és a kosárlabda mellett nem jut másra időm.

Jó érzés a felnőttekkel együtt kosarazni?

Mindig örülök az új lehetőségeknek, amelyekben kipróbálhatom magam. Így ezzel sincs problémám…

közösség

további frisss

lap tetejére