Egy kézfogás, egy mosoly, egy ajándék

Szita Róbert - Bodorkós Máté • 2016. december 19., hétfő •
A Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Rumi Gyermekotthonában élőknek vittek karácsonyi ajándékokat a Kézfogás a Gyermekekért Szociális Egyesület aktivistái.
Egy kézfogás, egy mosoly, egy ajándék

A 2007 óta működő egyesületet segíteni vágyó baráti közösség alakította meg, főként az erdélyi gyermekotthonok támogatására.

Sajnos rá kellett jönnünk, hogy környezetünkben is sok gyermek él szülő nélkül és nekik nagyobb szükségük van ránk.  Megyénkben több mint 200 gyermek nő fel szülők nélkül, némelyikük egyáltalán nem vagy csak kis ideig ismeri a család melegét. Családi tragédiák miatt az intézetek létszáma folyamatosan emelkedik. Egyesületünk nekik akarta boldogabbá tenni az életét, odafigyeléssel, szeretettel, játékkal, sportolási lehetőséggel, kreatív foglalkozásokkal, színházlátogatással, kirándulással és barátságos környezet kialakításával - nyilatkozta honlapunknak Simon Györgyné, aki ezúttal mintegy húsz, Rumban élő 4-24 év közötti gyermek és utógondozott számára szervezett kreatív karácsonyi programot, melynek ,,gyümölcse" az ajándékozás volt. 

Az egyesület vezetője azt is elmondta Rumban, hogy az ikervári gyermekotthonban járva, lettek figyelmesek a magatartás problémás fiatalokra. Ezek a fiatalok, akik a családjukból kikerültek, sok esetben a bűnözés, az alkoholproblémák miatt, maguk is a legveszélyeztetettebbek mind a társadalom, mind a saját közvetlen környezetük számára.

A gyerekek hosszú évek alatt elfogadtak bennünket, szívesen vesznek részt az általunk, a Vas megyei gyermekotthonok lakói részére szervezett programokon, voltunk már színházban, koncerten és bábelőadáson is. Minden évben  nagy izgalommal várják a gyerekek a kirándulásokat. Keszthelyre, a veszprémi állatkertbe, Sopronba is utaztunk már, de bebarangoltuk a kőszegi hegységet és a Vashegyet is, kirándultunk az oszkói hegyen, Reziben valamint a büki Kristálytoronyban is. Igyekszünk, olyan programokat szervezni nekik, amely tartalmas szórakozást, tanulást nyúlt mind a gyerekeknek, mind a szervezőknek - tudtuk meg Simon Györgynétől.

A Kézfogás a gyermekekért Szociális Egyesület több mint hét éve gyűjt adományokat gyermekotthonok és rászoruló családok számára. A személyes kapcsolattartásnak köszönhetően sikerül mindig azt juttatni nekik, amire épp a legnagyobb szükségük van.

Legnagyobb öröm számunkra, amikor a gyerekek részéről kapunk visszajelzéseket. Jelölnek a facebookon, megismernek az utcán, odajönnek, köszönnek, beszélgetnek velünk nagyon jó érzés, amikor így fogadnak. Nagyon aranyosak, és szeretetre méltók és éhesek ezek a gyerekek. Szeretnénk, ha ebben a rohanó és számító világban kicsit mást tudnánk nekik adni, törődést, szeretetet. Nem is csoda, amilyen élete volt egy-két gyermeknek. Évek alatt kiérdemeltük bizalmukat és szeretnek bennünket. Minden búcsúzáskor azt kérdezik, mikor  lesz a következő találkozás és kirándulás - tette hozzá az egyesület elnöke. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére