Egy kevésbé vonzó pasi mellett boldogabbak a nők

Frisss/player - fotó: pixabay.com • 2017. augusztus 09., szerda •
Ezt állítja a napokban kiadott felmérés, amelyet amerikai kutatók készítettek.
Egy kevésbé vonzó pasi mellett boldogabbak a nők

A floridai egyetem kutatói kemény fába vágták a fejszéjüket. Arra voltak kíváncsiak, hogy a tökéletes külső mögött milyen kétségek gyötrik a párkapcsolatban élő embereket. Bizonyára mindenki volt már olyan szituációban, amikor elbizonytalanodott abban, hogy valóban elég jók vagyunk-e a másik ember számára?! Hajlamosak vagyunk alulértékelni önmagunkat, ezzel pedig folyamatos megfelelési kényszerben élünk. 

Talán ez a magyarázat arra, hogy egy hibátlan testű, gyönyörű nő kézen fogva sétál egy kevésbé attraktív fiatalemberrel. Természetesen ilyenkor előkerülnek a jól ismert megbélyegzések, hajlamosak vagyunk ezt is az anyagi okokra fogni, holott valójában teljesen más húzódik meg a háttérben.

Az amerikai kutatók több mint 100 frissen házasodott pár kapcsolatába nyertek betekintést, hogy választ kapjanak a kérdésre: miért él egy gyönyörű nő, egy kevésbé vonzó férfivel? A több körös feladat egy kérdőív kitöltésével kezdődött és szinte mindent érintett, ami az étkezési szokásoktól, a titkos vágyakig.

Meglepő, de az eredmény rámutatott arra, hogy ahol a férj vonzóbb külsejű, ott bizony a hölgyek elégedetlenek önmagukkal. Hajlamosak a túlzott diétázásra, hogy minél jobban nézzenek ki. Ez persze egy bizonyos határig érthető, azonban kóros elváltozásokra is képesek.

Ebből, illetve a válaszadók azon csoportjának eredményéből következik, hogy a kevésbé csinos férj oldalán élő nők nem érzik szükségét, hogy folyamatosan fogyókúrázzanak, rivalizáljanak vetélytársaikkal, továbbá nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet élnek.

A kutatók szerint ez az eredmény rámutatott arra, hogy a fizikálisan vonzó férfi mellett élő hölgyeknél étkezési rendellenesség és önképzavar is kialakulhat. Épp ezért a pasiknak nincs szüksége tökéletes külsőre ahhoz, hogy boldoggá tegyék szívük hölgyét. Sokkal fontosabb, hogy egészséges életmódot folytassanak, tudatos táplálkozás mellett pedig akár közös mozgásra, kikapcsolódásra kísérjük el szerelmünket, hogy a láng sokáig égjen.

via

közösség

további frisss

lap tetejére