Egy jó kapus aranyat ér

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold és facebook.com • 2015. október 25., vasárnap •
A tizenkilenc esztendős Tömő Alexandra hétről hétre bravúrokat mutat be, ha kell hétméterest véd, de olyan is előfordul, hogy kiváló indításával gólpasszt ad. Olvassa el a hálóőrrel készített villáminterjúnkat.
Egy jó kapus aranyat ér

Vegyél egy jó kapust – tartja a mondás. A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia így tett. A cerberus tíz éve kézilabdázik Szombathelyen, és fiatal kora ellenére hamar beilleszkedett a felnőtt csapatba, melynek ma már meghatározott tagjaként segíti elő a győzelmeket. Főleg a szélről jövő támadások hárításában nyújt kiváló teljesítményt. 

Mikor áll jó kapus a háló előtt?
Egy kapus csak akkor tud jól teljesíteni, ha egy megfelelően, jól védekező védelem szerepel előtte. 

A legutóbbi Magyar Kupa meccsen igazi bravúrokat mutatott be…
Igyekszem nemcsak a kötelezőt hozni, hanem a bravúrokat is szeretek bemutatni. A Magyar Kupában minél tovább akarunk jutni, bár az NB I-es Mosonmagyaróvár ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. 

És a bajnokságban mi a cél?
Szeretnénk megnyerni az NB II-t, aztán jövőre az NB I/b-t is jó volna hozni. Rendkívüli öröm lenne minden sportrajongó számára, ha legkésőbb 2018-ban NB I-es csapata lenne Szombathelynek. 

Több változás volt a szezon elején, a csapat összeállt már?
Szerintem igen, de mindig van javítanivaló. Úgy gondolom, mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyre jobbak legyünk.

Milyen a hangulat az öltözőben? 
Jó a hangulat az öltözőben, de nemcsak az öltözőben vagyunk jó barátnők, hanem a sporton kívül is sok időt töltünk együtt. 

Csak a kézilabda?
Nem, a sporton kívül tanulok is. Jelenleg Sopronba járok egyetemre, turizmust tanulok.

Szabadidejét mivel tölti? 
Elsőévesként nagyon sokat tanulok, de a kézilabda mellett a barátnőkre, a mozira, és a kerékpározásra is igyekszem időt fordítani. Amikor csak tehetem, aktív kikapcsolódással regenerálódok. 

közösség

további frisss

lap tetejére