Egy hónap és újra Savaria Sörfesztivál!

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 11., csütörtök •
Ír sörkülönlegességekkel, ciderekkel bővül a kínálat, de nem csak ezek lesznek az újdonságok között az idén már négy napos sörfeszten.
Egy hónap és újra Savaria Sörfesztivál!

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a tavalyi rendezvényünkkel kapcsolatban, de építő jellegű kritikákat is, amiket megfogadtunk, mert nekünk fontos a vendégek véleménye – kezdte Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója, a Savaria Sörfesztivál szervezője. Idén már nem három, hanem négy napon keresztül lehet sörözni a Történelmi Témaparkban, június 15-19-ig. Változás a tavalyi rendezvényhez képest, hogy három sátor várja majd a szórakozni vágyókat, mindegyikben más zenei stílus lesz a főszereplő, más söröket lehet kóstolni.

Farkas Csaba, Gál Sándor és Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselő a tavalyi sörfesztiválon

Szombathely ír hagyományai is megjelennek a rendezvényen, hamisíthatatlan ír hangulattal. Írország magyarországi nagykövete, Pat Kelly is a fesztivál vendége lesz, hiszen a június 16-ot vagyis a Bloomsdayt is érinti az időpont. Nem csak az ír sörkülönlegességeket lehet fogyasztani, hanem az ír gasztronómia, és a szigetország művészeti tevekénysége is nagy szerepet kap.

A sörök mellett nem maradhat el a zenei repertoár sem. Fellép majd Holdosi Attila a Kulhay-fivérekkel, Horváth Meggie, a Clap4What, a Mokka Tribute Band, Green Fields, DJ Shepard, DJ Netzpál, DJ Szunyog, Peltzer Géza, a Jump, Matyi és a Hegedűs. Nagy esemény lesz a Fúvószenekari találkozó, ahol a környék hét fúvószenekara is fellép. Egyszerre többen is játszanak majd, így lesz olyan alkalom, hogy egyszerre 250 fúvós adja majd a ritmust a sörfesztiválnak. Sztárvendégként Horváth Charlie szolgáltatja a bulit szombat este- tette hozzá Gál Sándor, az ŐrvidékHáz igazgatóhelyettese.

Idén is fontos szempont, hogy időjárás független a fesztivál, három nagy sátorban egyidőben egyszerre 2500 fő tud ülve, kulturáltan sörözni. A választék is bővül, rugalmasabb lesz a kiszolgálás, és a beléptetés, de a rugalmasabb kiszolgálás érdekében mobil sörcsapok is lesznek felállítva a kertben. A Dreher sörgyár teljes választékának kiemelt terméke idén az Arany Ászok frissen szűrt söre, de lesznek ír sörkülönlegességek és Somersby ciderek is.

De ezzel csak indítják a nyarat, júliusban magyar halételekkel jön a Halas nap, és Color Fesztivál is lesz szintén a Történelmi Témaparkban, erről hamarosan bővebben is beszámolunk. 

közösség

további frisss

lap tetejére